L’Ajuntament habilita un espai d’aparcament al terreny dels antics bars musicals de Canyadó

  0
  parquing canyado.jpg

  22/07/2015 – Després de dies de reclamació per part dels veïns, que tenen molts problemes per estacionar a la zona durant l'època estival, el Consistori ha habilitat un espai que, a més, tindrà descompte per al veïnat.

  Aquest cap de setmana ha entrat en servei un nou espai d’aparcament regulat en superfície a la carretera de Mataró, entre els carrers Torrent de Vallmajor i Ramon Martí i Alsina, a la frontera entre els barris del Manresà i Canyadó. La nova àrea d’estacionament té un caràcter provisional i funcionarà durant els mesos de juliol, agost i setembre. Ocupa un solar amb una superfície de 3.670 metres quadrats i té una capacitat aproximada per a 190 vehicles. Aquestes places d’estacionament s’afegeixen a les 183 ja existents en aquest sector de la ciutat, a la zona situada entre els carrers Ramon Martí i Alsina i la carretera de Tiana.

   

  Les tarifes que s’apliquen en aquesta nova àrea són les mateixes que hi ha a la resta de zones blaves d’aparcament a la ciutat. Els veïns disposaran d’un 50% de descompte en el preu per hora, que serà d’1,23 euros, i podran adquirir un bonus de 50 hores per 30 euros. El regidor d’Espai Públics, Javier López, apunta que, després de l’estiu, s’estudiarà el desenvolupament del solar que ara ocuparà el pàrquing i que preveu una zona verda i també un aparcament públic”.

   

   

  Els veïns no volen una zona blava

   

  L’habilitació d’aquest nou espai arriba uns dies després que l’Associació de Veïns de Canyadó demanés a l’Ajuntament una nova zona d’aparcament al solar per solucionar els problemes d’estacionament de la zona durant l’estiu. Els darrers anys, el Consistori habilitava a la zona del Cristall un aparcament provisional durant juny, juliol i agost. Ara, però, aquests terrenys estan sent edificats i era inviable repetir la fórmula, quelcom que perjudicava el veïnat.

   

  La mesura, però, no ha agradat l’associació de veïns, que considera que no es pot habilitar més zona blava convencional “sense haver protegit abans els residents i, encara molt menys, sense haver establert un procés de diàleg amb les associacions de la zona”. En aquest sentit, demanen una zona verda per a residents al barri o que el veïnat tingui autorització d’aparcament gratuït a la blava, com succeeix a Montgat. Tanmateix, asseguren que, aquests dies, gairebé no hi ha hagut cotxes aparcats al nou espai, i que el més adient seria obrir un aparcament com el que s’establia al Cristall: vigilat i gestionat per Engestur, amb un preu de 10 euros mensuals per al veïnat i quatre euros al dia per als visitants.