L’Ajuntament inspeccionarà les instal·lacions de plaques solars de la ciutat

  0
  111
  fotovoltaica.jpg

  15/11/2017 – Des del 2003 s’han instal·lat a la ciutat més de 8.000 metres quadrats de plaques solars.

  L’Ajuntament comprovarà el funcionament de les instal·lacions de les plaques solars que hi ha a Badalona atès que, com alerten els professionals, hi ha indicis que una part del parc solar instal·lat al municipi, com succeeix a la resta de Catalunya, no funciona adequadament. Durant la inspecció s’analitzarà el manteniment que es fa per part de les comunitats de veïns, o si hi ha deficiències en el disseny o en la posada en marxa de les instal·lacions per assegurar-ne el correcte funcionament.

   

  L’ordenança solar de Badalona, aprovada l’any 2003, és un instrument que es va concebre per tal d’avançar cap a la substitució progressiva dels combustibles fòssils per energies renovables. Des del 2003 s’han instal·lat a la ciutat més de 8.000 metres quadrats de plaques solars per a l’escalfament de l’aigua calenta.

   

  Revisió d’una vintena d’instal·lacions d’aquí a finals d’any

   

  En una primera fase està prevista la inspecció de 20 instal·lacions fins a finals d’any. En aquest sentit s’ha recollit la preocupació, expressada pel Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme (AEMIFESA), sobre l’estat del parc solar i la necessitat d’actuar per a la seva millora.