L’Ajuntament instal·larà rampes mecàniques a Sant Crist per millorar la mobilitat del barri

  0
  92
  Rampes Sant Crist-projecte presentat.JPG

  03/12/2012 – L'equipament, l'inici de les obres del qual estan previstes pel proper maig, salvarà el desnivell del carrer Cuba, entre Àngel Guimerà i la plaça de Cuba; el projecte està pressupostat en prop de 700.000 euros.

  L’Ajuntament de Badalona instal·larà dues rampes mecàniques al carrer de Cuba del barri de Sant Crist, entre el carrer d’Àngel Guimerà i la plaça de Cuba, per tal de facilitar la mobilitat dels vianants que actualment utilitzen les escales i rampes existents de formigó. A més, s’aprofitarà la ubicació de les rampes mecàniques per portar a terme una reurbanització total del carrer de Cuba. L’inici de la tramitació de l’expedient es farà el proper mes de desembre i la licitació, a principis de febrer. Les previsions apunten, doncs, a que els treballs començaran el proper mes de maig i finalitzaran abans de finals de 2013.

   

  En total s’instal·laran dues rampes que funcionaran únicament en el sentit de pujada. Com que el pendent total del carrer és del 19%, el Consistori ha optat per col·locar rampes mecàniques enlloc d’escales, més convenients en carrers amb molt més desnivell. Al costat de les rampes mecàniques hi haurà també noves rampes fixes pavimentades amb replans de descans amb bancs.

   

  També es mantindran les escales laterals que donen accés a comerços i habitatges, tot i que es renovaran completament, igual que el clavegueram; tanmateix, es retiraran les línies aèries dels serveis existents, s’instal·larà nou enllumenat, nou mobiliari urbà i nou enjardinament amb xarxa de reg.

   

  El pressupost total de les obres és de gairebé 700.000 euros, que finança l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les dues rampes mecàniques salvaran un desnivell real de 8,77 metres amb un pendent continuat del 21%. Una rampa tindrà una longitud de 21 metres i l’altra de 19, amb una amplada d’un metre i mig i s’activaran automàticament amb la presència de persones. El control de seguretat es farà mitjançant videovigilància.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va recordar divendres passat, durant la presentació del projecte, que aquesta és una iniciativa que dóna resposta a una reclamació històrica del veïnat i que, quan estiguin en funcionament les rampes, “facilitaran la vida quotidiana del barri, i especialment a les persones grans i a les persones que tenen dificultats de mobilitat”.