L’Ajuntament netejarà els cartells de carrers ‘rebatejats’ i pintades de caire ideològic un cop passada la “voràgine” política

  0
  20180108_115643.jpg

  12/01/2018 – Espais Públics ha preferit deixar passar unes setmanes perquè es refredés la situació i evitar una possible reproducció de l'acció.

  Badalona, sobretot el seu centre, ha viscut uns mesos molt intensos a nivell de mobilització política des del mes d'octubre. Un moviment que ha derivat en moltes mostres visibles de posicionaments independentistes, primer, i antiindependentistes, més recentment, com ara els ja famosos cartells per 'rebatejar' el nom d'alguns carrers, pintades o cartelleria en general.

   

  Aquesta setmana encara es podien veure alguns cartells enganxats sobre les plaques originals del noms dels carrers, com ara la que va canviar Canonge Baranera per Jordi Cuixart. També d'altres que han estat mig desenganxades però que encara són visibles. En qualsevol cas, des d'Espais Públics, regidoria encarregada de la neteja del mobiliari i la via pública, matisen que encara no s'ha dut a terme la neteja general, i que els cartells que han estat desenganxats no són pas per acció municipal.

   

  “Hem preferit deixar passar les eleccions i que es calmés una mica la voràgine política abans de fer una repassada ordinària per treure com cal tots els cartells”, explica el responsable, Francesc Duran. Ara, després del Nadal, les brigades de neteja s'hi posaran i faran la neteja d'aquests elements, així com de les possibles pintades que s'hagin anat fent les darreres setmanes a mobiliari públic o edificis municipals, mitjançant la brigada de graffitis.

   

  Duran argumenta que no veien pragmàtic treure cartells o netejar els elements de forma immediata, perquè es podrien haver tornat a reproduir, atès els moments de tensió política, i s'haurien d'haver tornat a netejar. Pel que fa a l'alteració dels noms dels carrers, confirma que no han buscat responsables i que treuen ferro a l'afer, sempre i quan no es torni a produir. “Si veiem que torna a passar, ens preocuparem”, avisa. I és que, al capdavall, l'ordenança de civisme prohibeix manipular i alterar el mobiliari i elements urbans municipals.

   

  Això sí, una hipotètica sanció o, com a mínim, avís per part de la policia, és complicat, ja que es tracta d'actes els responsables dels quals s'han d'enxampar en el mateix moment.