L’Ajuntament organitza una jornada de portes obertes al Viver aquest 12-O

  0
  40
  20170529_112103.jpg

  10/10/2017 – Després de la polèmica del passat any, el govern opta per aquesta opció en una jornada en la qual bona part dels regidors seran presents a l'edifici.

  L'Ajuntament de Badalona obrirà portes aquest dijous, 12 d'octubre, però ho farà des d'una perspectiva diferent a la de l'any passat, quan moltes mirades van observar de prop la ciutat i es va obrir una causa judicial per suposada desobediència.

   

  L’edifici municipal El Viver oferirà una jornada de portes obertes en la qual els propis regidors de govern seran els guies d'aquelles persones que vulguin conèixer el principal edifici administratiu del Consistori. “La Casa de la Vila i el despatx de l'alcaldessa sí és més coneguda entre la gent, pero el Viver no tant, i és important que es pugui obrir al veïnat”, ha explicat el tinent d'alcalde Jose Téllez.

   

  Aquesta és la fòrmula que ha trobat l'executiu per poder obrir portes en un dia ple de simbolisme com és el 12 d'octubre, i intentar evitar polèmiques i prohibicions judicials que l'any passat van acabar amb la investigació de sis regidors de Guanyem i ERC. De nou, seran ells les figures presents encarregades de gestionar les visites i explicar les funcions del Viver i els seus diferents departaments, però sense cap gestió administrativa ni la presència de funcionaris.

   

  No s'ha pogut repetir l'acord amb els funcionaris, perquè el de l'any passat està judicialitzat i sense cap resolució, de moment”, ha indicat Téllez. En aquest sentit, des de les 10 del matí i fins la 1 del migdia, seran els mateixos regidors i regidores de l’equip de govern els qui atendran els ciutadans i ciutadanes de Badalona per mostrar departaments com Urbanisme, Espais Públics, Cultura, Educació, Serveis Socials, Salut o Esports, entre d'altres.

   

  D’altra banda, a les 12.30 hores, s’ha previst la realització d’una xerrada sobre els impactes de la colonització d’Amèrica sobre les societats llatinoamericanes. A banda, Téllez ha explicat que tant l'alcaldessa com la resta de regidors hauran d'atendre actes de ciutats, com ara proves esportives, i reunions amb altres administracions, com la Generalitat. “No estem incomplint cap llei, estem exercint el nostre dret a la representació política”, subratlla.

   

  Els regidors investigats recorren als tribunals europeus

   

  Mentrestant, la causa per suposada desobediència arran del 12 d'octubre de l'any passat continua oberta, després que l'Audiència de Barcelona aixequés l'arxivament que van dictar incialment els jutjats de Badalona. Ara, ha explicat Téllez, es continua recopilant informació de la instrucció per enviar-la a l'audiència, que ha de posar data de judici.

   

  Aquests dies, sobre aquesta qüestió en concret, els advocats d'ERC, als quals s'hi sumaran els de Guanyem Badalona, han presentat escrits prejudicials on al·leguen que l'Estat espanyol “s'ha sobrepassat de les seves competències” i, per això, demanen “l'empara dels tribunals europeus de justícia”.