L’Ajuntament subhasta el Centenari per 6,5 milions i dóna un pas més cap al nou estadi

  0
  estadi.JPG

  13/11/2014 – El projecte del nou estadi de futbol de la ciutat sembla desencallar-se econòmicament amb la venda de l'avinguda Navarra; les obres a Montigalà començaran al març o l'abril.

  Ara sí. El passat setembre, després de quasi dues dècades, l’encallada qüestió del nou estadi del Badalona es va reprendre per part de l’Ajuntament i es van iniciar les converses amb el club per tal d’actualitzar l’acord que, en el seu dia, Consistori i entitat esportiva havien segellat. Va ser el passat juny quan, després de mesos de negociacions, el Ple municipal va aprovar el nou conveni, que, definitivament, ressuscitaria el projecte. Tothom va titllar d’històrica l’aprovació, encara que alguns regidors avisaven que faltava el pas més important i, al capdavall, el fonamental per poder obtenir els recursos necessaris per a la construcció de l’estadi municipal: la venda dels terrenys del Centenari.

   

  Ara sí. Aquest dimecres s’ha celebrat l’acte públic d’obertura de les ofertes de dues empreses presentades a la subhasta dels terrenys l’avinguda de Navarra. L’empresa REVELATION SYSTEMS, S.L. ha plantejat la millor proposta per import de 6.557.185 euros, una xifra que supera en més de mig milió d’euros el pressupost de sortida de la licitació de la subhasta, que era 5.987.078,48 euros. El procediment d’adjudicació ha estat el procediment obert i l’únic criteri d’adjudicació va ser l’oferta econòmica més alta. L’oferta de l’altra empresa que havia presentat la seva proposta, DITU, S.L, ha estat de 6.501.004 euros.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat que “el nou estadi municipal de futbol ja és una realitat gràcies als més de 6 milions i mig d’euros que l’Ajuntament ingressarà per aquesta subhasta i que es destinaran a la seva construcció al barri de Montigalà”. Recordem que el nou estadi, que es començarà a construir la propera primavera, no suposarà cap despesa per a les arques de l’Ajuntament, ja que tots els ingressos provenen de la venda del patrimoni del Badalona. Als terrenys subhastats de l’avinguda de Navarra s’hi construiran unes 300 vivendes, un 50% de les quals seran de promoció pública.

   

  Des del CF Badalona s’han mostrat “molt contents” amb aquest pas. El seu president, Miguel Ángel Sánchez, explica que, des de l’Ajuntament, s’ha comentat que al març o abril es posarà “la primera pedra”, i que a partir d’ara toca “vetllar perquè tot es desenvolupi correctament”. “Confiem en l’alcalde i l’Ajuntament. Després de tants anys, toca tenir un camp de veritat”. L’equip es traslladarà aquests dies a Montigalà, el que serà casa seva durant el proper any i mig.

   

  En aproximadament un mes, el pagament dels 6,5 milions s’hauria de fer efectiu. Serà llavors quan comenci la licitació del projecte de l’estadi, un procés que pot trigar uns tres mesos d’estrictes protocols degut a l’envergadura de l’operació, que també haurà de passar per Ple. Tot plegat estaria enllestit cap al març-abril.