L’Ajuntament carrega contra el Sant Josep i exposa que l’entitat “va rebutjar la seva ajuda i la dels clubs de la ciutat”

  0
  72
  CB Sant Josep

  L’Ajuntament de Badalona ha publicat un sever comunicat de premsa responent a la publicació d’aquest dijous a la nit del CB Sant Josep, a on s’exposava que el Consistori encara no li permetia recuperar la seva activitat al pavelló, tot i finalitzar les seves obres.

  En aquest comunicat de quatre pàgines, l’Ajuntament destaca que les obres no es troben finalitzades (només s’hauria tancat un terç del total) i que no és possible comprovar la insonorització del centre parroquial sempre i quan el veí denunciant no permeti l’accés al seu domicili. Així mateix, remarca que el Sant Josep va rebutjar l’ajut de l’Ajuntament, en què es faciliten horaris a altres pavellons, i dels altres clubs de bàsquet de la ciutat.

  Comunicat del Govern municipal en relació amb la situació actual Club Bàsquet Sant Josep

  Amb relació a la situació actual del Club Bàsquet Sant Josep, el Govern municipal de Badalona manifesta que:

  – L’Ajuntament de Badalona vol mostrar tot el seu suport al Club Bàsquet Sant Josep i lamenta la situació per la qual travessa pels problemes al seu pavelló. Des del primer moment, l’any 2017 quan s’interposa la primera denúncia per part d’un privat, l’Ajuntament ha treballat i continua treballant amb l’entitat per trobar una sortida a aquest procés judicial que permeti la tornada a l’activitat esportiva.

  – De fet, aquest estiu, l’Ajuntament ha proposat totes les alternatives possibles perquè l’entitat pogués portar a terme el campus esportiu així com per començar la pretemporada dels seus equips oferint pavellons municipals i pistes esportives a escoles públiques de la ciutat.

  – L’Ajuntament ha actuat en tot moment de forma col·laborativa i proactiva per buscar solucions, accelerant al màxim tots els tràmits que ho requerien, atenent als responsables del CB Sant Josep sempre que ho han demanant, assistint a l’Assemblea General de l’entitat per donar les explicacions oportunes davant dels socis del club i prioritzant la resolució d’aquesta situació provocada per la denúncia d’un privat en tot moment.

  – Per tant, des del Govern municipal es considera que és una irresponsabilitat que el Club descarregui tota la responsabilitat d’aquesta situació sobre l’Ajuntament, ja que des del primer dia la implicació del departament tècnic així com dels responsables polítics ha estat absoluta per solucionar un problema originat per una denúncia que l’entitat sap des de fa quatre anys que ha de solucionar.

  – La situació es remunta al 19 de setembre de 2017, quan s’interposa una denúncia del propietari de la finca adjacent per contaminació acústica contra l’entitat esportiva Club Bàsquet Sant Josep.

  – El 22 de juny de 2021, el procés judicial arribava al seu límit i el Servei de Disciplina Urbanística de l’Ajuntament de Badalona es va veure obligat a precintar el pavelló de Sant Josep per falta de títol habilitant de la instal·lació i per les diverses deficiències que presenta: arranjament de la paret mitjanera del pavelló amb la finca del propietari que interposa la denúncia, canvi en la instal·lació de les cistelles i rehabilitació integral de la coberta.

  – Fins al març del 2020 -3 anys i mig després- el CB Sant Josep no inicia els tràmits administratius a l’Ajuntament que són necessaris per obtenir la llicència d’activitats preceptiva per a dur a terme la seva activitat i fins fa exactament dos mesos no inicia les obres necessàries per obtenir el títol habilitant.

  – Davant la situació generada, l’Ajuntament de Badalona recomana al CB Sant Josep presentar un pla d’obres de les actuacions requerides i iniciar-les al més aviat possible. Cal destacar que, en tot moment, és condició indispensable per poder treure el precinte poder fer les proves necessàries que demostrin l’eficàcia de les actuacions. Pel motiu de la denúncia, aquesta certificació només es pot fer des de l’interior de la finca que és motiu de la denúncia.

  – Aquest estiu el CB Sant Josep ha executat un terç de les obres requerides, però el propietari s’ha negat a permetre l’accés per la realització de les proves, tot i la petició del Club i del mateix Ajuntament de Badalona a poder accedir a la seva finca. L’Ajuntament, des de diferents departaments, s’ha comunicat en diverses ocasions amb el propietari de la finca perquè permeti fer aquestes tasques de certificació, però es continua negant.

  – Davant la impossibilitat de demostrar l’eficàcia de les actuacions, els tècnics municipals no poden certificar l’adequació de les obres i, per tant, el precinte no es pot aixecar perquè, en cas contrari, s’estaria cometent una il·legalitat incomplint la normativa urbanística vigent.

  – Fa un any i mig, en una reunió mantinguda amb tots els clubs de la ciutat, el Sant Josep va declinar l’ajuda que els clubs els hi van oferir. Mesos després, en una altra reunió mantinguda amb l’alcalde i amb tots els clubs de la ciutat, el Sant Josep va rebutjar per segona vegada l’ajuda que des dels clubs se’ls hi oferia.

  – En la reunió que el Govern va mantenir ahir amb tots els clubs de bàsquet de la ciutat, es va constatar que, en aquests moments, no hi ha espais disponibles a altres instal·lacions de la ciutat perquè el CB Sant Josep pugui dur a terme la seva activitat, tret que algun club cedeixi part de les hores que ja té concedides. De moment, aquesta possibilitat no s’ha donat perquè implicaria que es quedessin sense pista per jugar i/o entrenar altres nens i nenes de diferents clubs.

  – Des de l’Àrea d’Esports també s’ha començat una via de treball amb la Federació Catalana de Bàsquet per intentar trobar una solució.

  – El Govern continuarà fent tots els esforços perquè l’entitat pugui començar la temporada en les millors condicions tot i l’excepcionalitat que viu en aquests moments. Des del Govern es continuarà oferint tota la col·laboració possible, però no acceptarem que es carregui la responsabilitat dels fets sobre l’Ajuntament quan la situació actual és fruit de la inacció dels responsables del Club durant aquests anys.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí