“L’Albiol ens va prometre que seguiríem un any més al Centre Cultural El Carme i no ha complert la seva paraula”

  0
  171

  La directora de l’escola d’idiomes Edist, Ma. Teresa Blasco, denuncia que, quan falten dues setmanes per començar el curs, se’ls ha confirmat que no podran quedar-se al centre de Badalona

  L’escola d’idiomes Edist és un centre adscrit a la Universitat de Barcelona que havia d’iniciar un nou curs al Centre Cultural El Carme. Des del divendres passat, 1 de setembre, saben que no serà així i s’han vist obligats a retornar els imports de totes les matricules pagades. Ma. Teresa Blasco fa 37 anys que és la directora de l’escola amb seu a Sant Adrià i que feia dos cursos que impartia també classes a Badalona. Amb la marxa de la UB del CC El Carme, ara l’acadèmia haurà de marxar de la ciutat, malgrat tenien la promesa de l’Ajuntament que es podrien quedar durant un any més.

  El dia 28 de juliol, dia que l’escola tancava per vacances, la Universitat de Barcelona els va comunicar que a partir d’aquest setembre l’Ajuntament de Badalona passava a gestionar l’edifici del Carme i no tindrien res a veure amb la gestió d’aquest. Segons explica la mateixa Blasco, aquesta notícia no els prenia del tot per sorpresa, ja que era una informació que s’especulava des de feia mesos. Blasco confiava en les paraules que li havia dit feia just dos mesos abans l’actual alcalde Xavier Garcia Albiol: “Si la Universitat de Barcelona el curs vinent no renova i marxa, tu et pots quedar almenys un any més”.

  El dia 28 d’abril, l’escola d’idiomes va fer un esdeveniment on es van convidar tots els alumnes, el llavors alcaldable Albiol i la presència d’algunes regidores de l’actual equip de govern. En aquell acte van estar parlant sobre la possible situació en la qual es veuria forçada l’escola si fracassaven les negociacions i UB decidia marxar de l’edifici. Segons assegura la directora Ma. Teresa Blasco, Albiol hauria assegurat que “Davant d’aquestes dues regidores amb les quals estic aquí, jo et dono la meva paraula que si la Universitat de Barcelona el curs vinent no renova i marxa, tu et pots quedar almenys 1 any més, per tant, pots obrir matricula ja.” Finalment, quan falten dues setmanes per començar el curs, se’ls ha confirmat que no podran quedar-se al centre de Badalona.

  Ma. Teresa explica que, confiant en la paraula del Sr Albiol, el dimarts 2 de maig van anunciar l’inici del període de matriculació i van començar a preparar el proper curs fent les proves de nivell als futurs alumnes. Durant el mes de juliol i agost van mantenir contractada a una secretària per fer les gestions del curs que havia de començar el setembre i van contractar als professors del curs vinent, els quals hi hauran de residir contracte. A més, també van fer la comanda i compra dels llibres per tot l’alumnat. “Tots aquests diners qui ens els torna? Entenem que actualment és impossible fer-hi res per una qüestió tècnica, però llavors que no se’ns prometés en el seu dia i, quan falten dues setmanes, ens confirmessin el contrari”.

  Segons l’Ajuntament el problema es troba en una qüestió tècnica: no existeixen unes tarifes concretes per llogar determinades sales d’El Carme. En trencar-se l’acord entre la UB i l’Ajuntament, no existeix cap acord escrit entre l’Edist i el consistori. Malgrat les darreres negociacions amb el consistori, finalment el dia 1 de setembre va haver de donar la notícia als alumnes a través d’un comunicat, el qual adjuntem al final de l’article).

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí