L’alè de l’Olímpic i Ferran Bassas igualen l’eliminatòria (72-63)

0
    61
    M. Expósito

Quina nit! Quina meravella de nit! El Joventut va arrodonir el retorn dels seus socis a la graderia de l’Olímpic amb una immensa victòria davant el FC Barcelona, anivellant d’aquesta manera l’eliminatòria de quarts de final del ‘play-off’ de la Lliga Endesa. El factor públic va injectar un nivell extra als jugadors verd-i-negres i el pavelló badaloní va ser un autèntic infern de suport constant durant els quatre quarts.

El partit a l’Olímpic va començar amb un immens Joventut, recolzat en tot moment per un miler de socis a la graderia que duplicaven el seu suport fins a generar un ambient de ple absolut al pavelló. Un suport que va injectar una motivació afegida al conjunt de Carles Duran i va estabornir psicològicament el FC Barcelona, amb un 21-6 inicial i un +15 matiner en només set minuts de partit.

El gran inici i domini verd-i-negre es va poder mantenir per damunt dels 10 punts fins al minut 12 (23-13). La reacció blaugrana al segon període, però, amb una sòlida defensa i més encert en atac, va començar a escurçar diferències (31-27), liderat per Davies, Gasol i Higgins.

La represa, però, va tornar a tenyir el derbi de color verd-i-negre, amb un enorme Ferran Bassas i dos triples decisius per mantenir la diferència i la victòria al marcador. Sota cistella, la feina de Birgander, Morgan i, sobre tot, Joel Parra en el rebot va ser també determinant per finalitzar el tercer quart amb una notable diferència (49-44). Curta però esperançadora.

La feina en defensa va tornar a ser determinant per mantenir els cinc punts de marge al marcador en tot moment (53-48), amb el domini del rebot determinant per mantenir la diferència. Amb el Barça trepitjant l’ombra badalonina, l’heroi de la nit va tornar a aparèixer amb nou triple que augmentava la diferència als vuit punts (60-52), a 5:11 minuts de la finalització.

La Penya va mantenir el ritme davant un FC Barcelona sense cap mena de reacció i amb la cinquena personal de Davies amb tres minuts encara de partit. El Joventut ho va aprofitar per recuperar una diferència superior als 10 punts (69-59) i sentenciar l’enfrontament sense patiment i amb solvència (75-61). Enorme feinada en equip i amb Ferran Bassas com a MVP verd-i-negre del matx (20 punts, 19 de valoració). Dissabte a les 18:30h es disputarà l’enfrontament decisiu al Palau Blaugrana, també amb públic.