L’alta contaminació es manté

  0
  44

  El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tornat a declarar aquest matí un episodi per alta contaminació i manté actiu l’avís preventiu per NO2.

  El Departament durà a terme un seguiment de l’evolució dels nivells i informarà del seu estat cada dia.

  La decisió l’ha pres la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic tenint en compte tant les dades enregistrades per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) des del dia 24 de juny de 2019, com també les previsions dels models de dispersió de contaminants que disposa el Departament de Territori i Sostenibilitat i la situació meteorològica prevista, que ha comportat la superació dels llindars establerts.

  Recomanacions

  L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla d’actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire. La ciutadania, per tal de contribuir a les actuacions del Pla, haurà de seguir certes recomanacions com reduir els desplaçaments amb vehicle privat, regular la climatització de les llars.

  Així mateix, les administracions també hauran de prendre mesures com realitzar campanyes de comunicació intensiva, incrementar el reg dels carrers, restringir les operacions d’asfaltar o incrementar el control de les activitats industrials.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí