L’AMB anul·la el concurs de Nitbus i obrirà una nova licitació

  0
  tusgsal roda premsa.jpg

  23/11/2016 – L'ens metropolità desestima el procediment que dura des de 2014; la nova adjudicació no es produirà fins al 2018, almenys.

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha decidit anul·lar el concurs del Nitbus per un principi de “prudència” i tornar a convocar una nova licitació. La determinació final s'ha confirmat aquesta mateixa setmana, i així ho ha anunciat TUSGSAL, que s'ha mostrat molt “alleugerida” pel que considera un “pas més” d'un procés que ja durava dos anys, des que el 2014 l'empresa badalonina va ser exclosa de l'adjudicació.

   

  El president del Consell d'Administració de TUSGSAL, Justo Alarcón assegura que l'anul·lació i el reinici del concurs és una bona notícia per als treballadors de l'empresa i del Nitbus en particular. Alarcón ha tornat a reivindicar aquesta setmana els arguments tècnics que han defensat des de fa més d'un any: “Sembla que teníem la raó jurídica”. Tenen clar que no han guanyat res, però celebren poder tornar a presentar-se per gestionar un servei que presten des de 1991.

   

  Alarcón també ha subratllat que ALSA no havia guanyat l'adjudicació i que aquesta desestimació no ha estat cap favor a l'empresa, ja que s'han donat altres situacions similars a Catalunya i Espanya. En aquest sentit, defensen l'argument que sempre han presentat i que també han posat de manifest informes públics i d'experts: la obligatorietat de publicar el concurs en el Diari Oficial de la Unió Europea.

   

  El proper pas és publicar el nou concurs al diari europeu, on l'anunci romandrà durant un any. Després s'obrirà el nou procés de licitació i les empreses interessades, entre elles TUSGSAL, presentaran les noves ofertes. Fins llavors, la societat badalonina seguirà gestionant el servei.

   

  TUSGSAL insisteix en que l'exclusió va ser “injustificada”

   

  El president del consell també ha manifestat que sempre han considerat “injustificada” l'exclusió del concurs que es va produir fa dos anys, degut a la indisponibilitat d'uns terrenys per a unes noves cotxeres. Alarcón ha defensat que aquest no podia ser motiu per deixar fora una empresa en ple procés, quan encara no s'havia decidit l'adjudicació. En qualsevol cas, considera que l'oferta de la societat badalonina era la més potent, i la intenció ara és que ho torni a ser.

   

  El servei del Nitbus, en plena forma

   

  L'empresa de transports ha volgut desmentir que el servei s'hagi vist afectat per aquest procés. De fet, assegura que el nombre de viatgers ha crescut un 15% el darrer any i que la qualitat del servei és la millor valorada de l'àrea metropolitana.