L’ampliació d’usos del polígon de Montigalà desperta contrarietats en l’oposició i el petit comerç

  0
  Ple 30 setembre.JPG

  04/10/2014 – El govern ha portat aquesta setmana al Ple l’aprovació inicial de l’ampliació de la Trama Urbana Consolidada (TUC) de Badalona i de la modificació del PGM per tal d’ampliar els usos de certes zones industrials del barris del Gorg, la Mora i Montigalà i donar-los també un ús comercial.

  El govern local ha portat aquesta setmana al Ple l’aprovació inicial de l’ampliació de la Trama Urbana Consolidada (TUC) de Badalona i de la modificació del PGM per tal d’ampliar els usos de certes zones industrials del barris del Gorg, la Mora i Montigalà i donar-los també un ús comercial.

   

  Aquestes dues mesures permetran que els empresaris de Pronto Moda, situats a Montigalà i que fins ara únicament podien vendre a l’engròs, puguin també començar a vendre al detall, una possibilitat reivindicada des de feia anys. La modificació del PGM determina l’admissió d’altres usos diferents a l’industrial.

   

  A més del cas de Montigalà, l’alcalde Garcia Albiol assegura que  l’ampliació dels usos dels sectors industrials del barris del Gorg i la Mora “també és necessària per a regenerar el teixit industrial dels polígons”, on s’hi poden trobar moltes naus buides.

   

  Per tirar endavant aquesta iniciativa, el govern municipal compta amb el suport de la Generalitat i del grup municipal de CiU, qui considera que el canvi d’usos a Montigalà és un “exercici pragmàtic per a adequar” la normativa a la realitat dels darrers 20 anys. “És una zona industrial que mai ho ha estat, d’industrial”, considera Ferran Falcó. El què sí creu que s’ha de negociar, no obstant, és qui podrà vendre al detall. PSC i ICV-EUiA, en canvi, s’han oposat al canvi de plantejament, ja que, diuen, la possibilitat de vendre al detall en aquesta zona perjudica el petit comerç, amb qui no s’ha consensuat la decisió. La proposta es va aprovar de forma inicial i s’obre un període d’al·legacions i negociacions.

   

  El petit comerç, contrari a la mesura

  També s’ha mostrat totalment contrària a la decisió del govern la Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona. El teixit comercial creu que, si les naus, a més de vendre a l’engròs, poden vendre al detall, “gaudeixen d’un privilegi respecte de les botigues i trenquen la cadena comercial”: “Nosaltres els hi comprem el gènere a ells per poder vendre a les botigues; si venen també al detall els clients podran anar-hi directament”. Tanmateix, les entitats comercials es van mostrar molt crítiques amb l’executiu ‘popular’, a qui li retreuen la falta de recolzament: “Ens sentim totalment indefensos amb aquest govern”.