Laprovittola marca el pas (86-92)

0
    32

07/04/2018 – 378 dies després la Penya va tornar a guanyar fora de casa. Segona victòria consecutiva dels verd-i-negres, que va assaltar la pista del Tecnyconta Saragossa (86-92) per aferrar-se a la permanència. Recital de Laprovittola, amb 23 punts i 6 assistències.

07/04/2018 – Segona victòria consecutiva per al Divina Joventut, que va assaltar la pista del Tecnyconta Saragossa i es va estrenar per fi fora de casa (86-92). Un triomf vital que confirma la recuperació anímica de l’equip i que l’aferra a la permanència quan resten vuit jornades per al final. Nico Laprovittola va exercir un altre cop de líder (23 punts, 6 assistències i 28 de valoració) i no només va signar una de les jugades de la setmana, amb una assistència a Jordan per sota les cames de Triguero, sinó que va acabar fent-se l’amo i senyor del partit. La seva segona meitat va ser d’aquelles per emmarcar i el Saragossa, que va viure del talent de Gary Neal (31 punts), va acabar ballant al ritme de l’argentí.
    Laprovittola, però, no va ser l’únic heroi. Tomasz Gielo (20 punts amb 5/6 triples) va tornar a ser el de principi de curs, recuperant la confiança perduda. I Demitrius Conger, amb 14 punts i interpretant a la perfecció el joc de transició, va evidenciar que ha fet un pas endavant i que el gran partit contra el Gran Canària no va ser flor d’un dia. Rere d’ells, tot l’equip va sumar. Birgander i Jordan (tot i no estar fi en atac) van bregar sota els cèrcols i Kulvietis i Richard també van aparèixer en moments clau en un partit on l’encert en els triples (14/32) va ser un altre factor decisiu. Una major punteria que sembla confirmar que l’equip ha canviat el xip des del punt de vista mental.
    L’única taca en l’expedient verd-i-negre cal trobar-la en l’apartat defensiu. En el primer temps els de Carles Duran van estar excessivament permissius al darrere i aquest fet va estar a punt de provocar un disgust, quan en el segon quart, en un moment de rauxa anotadora de Tomás Bellas,  els aragonesos van obrir forat en el marcador amb un parcial de 10-0 (45-36). Conger i Gielo, que havien anotat 21 punts en el primer quart, van tornar des de la banqueta per rescatar els verd-i-negres, que malgrat arribar vius al descans (49-45) no podien permetre’s el luxe de continuar sent tan tous en defensa.
    Els primers minuts de la represa no van convidar precisament a l’esperança (57-51), però aleshores va emergir la figura de Nico Laprovittola. 5 punts seguits de l’argentí, que es va posar l'equip a l'esquena, i un triple de Gielo van restablir l’equilibri (59-59) i a partir d’aquí la Penya sí que es va posar les piles en defensa. L’encert des del triple de Kulvietis i Xabi López-Arostegui van disparar l’avantatge només començar el darrer quart (69-76) i el Tecnyconta ja no va trobar la manera de refer-se. Neal ho va seguir intentant, però va topar amb un Laprovittola estel·lar en el control del joc. Com va dir Carles Duran al final del partit, els darrers cinc minuts de l'argentí van ser “de clínic”. Feia 378 dies que la Penya no guanyava un partit lluny de Badalona. Ja tocava.