L’arbre de Nadal de la plaça Pompeu Fabra estarà format per 1.200 ampolles de vidre reciclades

  0
  56
  IMG_9937.JPG

  15/12/2015 – L’arbre de Nadal que s’instal·la aquesta setmana tindrà 7 metres d’alçada i estarà format per 1.200 ampolles; s'estrena aquest dimecres.

  Poc sabíem fins ara de l’arbre de Nadal que s’estrenarà aquest dimecres, només la seva ubicació: la plaça Pompeu Fabra. Des d’aquest dilluns, ja sabem que estarà format per ampolles de vidre reciclat i que serà de set metres. Aquest dimecres 16 de desembre, a les 18 hores, tindrà lloc l’acte d’encesa, a tocar de la plaça de l’alcalde Xifré. Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a tot l’Estat, col·labora amb l’Ajuntament de Badalona en aquesta iniciativa.

   

  L’arbre de Nadal que s’instal·la aquesta setmana tindrà 7 metres d’alçada i estarà format per 1.200 ampolles. A l’interior de l’estructura cònica de l’arbre hi haurà projectors de llum que generaran efectes lluminosos sobre la cobertura de vidre. Aquesta iniciativa és la primera d’aquestes característiques que es duu a terme a Badalona de la mà d’Ecovidrio. L’objectiu és que l’arbre sigui un reclam nadalenc de la ciutat i alhora ajudi a fomentar la conscienciació sobre la importància de reciclar vidre en unes dates en les que el consum i la generació de residus es disparen.

   

  Activitats a canvi de vidre per reciclar

   

  Al voltant de l’arbre de Nadal es faran diverses activitats lúdiques de caire familiar organitzades per Ecovidrio que tenen com a objectiu fomentar els valors positius del reciclatge del vidre i que tindran com a lema genèric “Il·lumina el teu Nadal, recicla vidre”. L’única condició per participar en aquestes activititats i jocs serà portar envasos de vidre i entregar-los al personal dinamitzador.

   

  Tot el vidre recollit es dipositarà en els contenidors especialment decorats amb motius nadalencs que hi haurà a la plaça de Pompeu Fabra. Entre totes les persones que portin ampolles als contenidors es repartirà marxandatge de reciclatge i es sortejaran diversos premis, entre els quals hi haurà una bicicleta i entrades per assistir als partits del Club Joventut Badalona.