L’ASJUBA és present al Campionat català de judo infantil i català

0
    33

23/04/2015 – L'infantil Alex Garbayo i el cadet Manuel Contreras van aconseguir un ipon a la localitat de Cardedeu.

El passat dissabte, 18 de maig, va tenir lloc a la localitat de Cardedeu el Campionat de Catalunya Infantil i Cadet, organitzat per la Federació Catalana de Judo, on van prendre part els judoques de l'Associació Judo Baetulo.

L'Alex Garbayo, infantil a la categoria de menys de 55Kg, va realitzar tres combats però no va poder accedir al podi, quedant a les portes de la medalla de bronze, i mostrant el seu caràcter guanyador realitzant un ipon (màxima puntuació que s'obté quan és tombat al rival d'esquenes al terra) de Morote Seoi Nage. Destacar que la companya del club, Eva Moreno va anar com ajudant per poder realitzar un bon escalfament, molt important per poder competir amb garanties.

D'altra banda, Manuel Contreras, cadet a la categoria de menys de 73Kg, va tenir la mateixa competició que el seu company de l'ASJUBA, realitzant i també aconseguint ipon de Harai Goshi, amb l'Adrià Matamala com a company d'escalfament.

Al judo es pot guanyar per immobilització al terra, fent que el rival tingui l'esquena al terra uns 20 segons o aconseguint lluitant dempeus i tirant al terra de costat (yuko), quasi d'esquenes (wazi ari) o totalment d'esquenes (ipon).