L’AVV Turó d’en Caritg vol recuperar els búnquers antiaeris com atractiu històric

  0
  turo.JPG

  28/01/2013 – La rehabilitació d'aquests elements, situats al parc del turó, és una de les idees que l'entitat vol promoure per donar vida al barri; obrir al propi turó un parc d'aventures integrat en l'entorn és una altra de les propostes.

  Ja fa un any que va néixer amb l’objectiu de mirar pels interessos d’una zona de Badalona que sentia certa mancança de representativitat perquè es trobava dins el radi d’acció de diferents entitats veïnals. L’Associació de Veïns del Turó d’en Caritg ha anat sumant esforços i recolzaments i acumula prop de 500 socis, segons el seu president, Javier Cabrera. En aquests 12 mesos, l’agrupació ha observat, analitzat i enginyat. Encara no tenen seu social, però no els hi falten idees pel barri.

   

  Una de les propostes que des de l’AVV volen impulsar és la de rehabilitar els refugis antiaeris i de canons del Turó d’en Caritg (de fet, conegut per molta gent de la zona com ‘parc dels canons’). Aquests indrets, diuen, ben acondicionats i documentats, serien un bon atractiu històric i ampliaria l’oferta turística local.

   

  Entorn al turó gira una altra de les idees que l’entitat porta fermentant molts mesos. En aquest cas es tracta de la instal·lació d’un parc d’aventures obert i integrat amb l’entorn natural, que podria gestionar una empresa privada: tirolines, gimcanes per a nens i adults i altres activitats. El president de l’AVV assegura que tant el parc com la rehabilitació dels refugis serien bones maneres d’aprofitar un espai molt deixat i, a més, crear llocs de treball. I és que una de les primeres coses que l’entitat exigí a l’Ajuntament després de la seva constitució fou identificar de forma clara l’accés al Parc del Turó d’en Caritg des de la plaça d’en Caritg, ja que, consideren, únicament sembla l’entrada al quartell de la Guàrdia Urbana.

   

  El tercer projecte bandera de l’associació de veïns és recuperar la pista esportiva Pere Martell, que descriuen com “molt deteriorada”. La intenció és reformar l’equipament, eixamplar el camp i instal·lar una coberta que permeti desenvolupar les activitats corresponents tot i la pluja. D’aquesta forma, explica Javier Cabrera, es donarien alternatives esportives i d’oci al barri i l’AVV sol·licitaria disposar d’una seu social pròpia en les instal·lacions recuperades.

   

  L’agrupació veïnal és conscient dels problemes econòmics municipals, i per això diu que no demana pas diners a l’Ajuntament, sinó vistiplau i recolzament. El president de l’entitat argumenta que ja han projectat plànols i pressupostos i que ells mateixos s’encarregarien de cercar un finançament supramunicipal o privat. L’únic que volen, segons Cabrera, és que el govern local els escolti.