L’Eibar mira cap a la Badalona per treballar amb el planter: Dani Moreno explica el model Penya al País Basc

    0
    33
    DB8vkpJXYAAm6kI.jpg

    13/06/2017 – Dani Moreno, preparador físic del Divina Seguros Joventut, explica el model Penya en unes jornades dedicades al treball de planter organitzades per l’Eibar.

     

    Parlava Juanan Morales, president del Divina Seguros Joventut, de la necessitat d’explicar tot allò que el club “fa bé”, per deixar enrere una etapa on la Penya ha estat notícia per molts afers complicats.

     

    El club verd-i-negre vol projectar-se i està decidit a aprofitar totes les oportunitats que se li presentin. Fa escassos dies, la SD Eibar, club de la primera divisió del futbol espanyol, organitzava al costat del govern basc i les federacions basques de futbol i bàsquet una jornada de ponències sobre planter.

     

    Titulat amb el nom ‘La feina de planter en els esports d’equip: models d’acadèmies’, el cicle de ponències va dur fins a l’estadi d’Ipurua a un centenar d’assistents i a representants de diversos clubs de primer nivell.

     

    Dani Moreno, preparador físic del Divina Seguros Joventut, va ser-hi, compartint experiència amb treballadors del FC Barcelona, l’Alavés, el Baskonia i d’altres clubs amateurs del País Basc.

     

    Aportar i rebre

     

    L’objectiu de les xerrades era donar a conèixer com es treballa en diferents entitats esportives d’arreu d’Espanya, sobretot a l’hora de generar talent en categories formatives. En això, Badalona compta amb un dels millors especialistes del país.

     

    “Vaig explicar què és la Penya i les particularitats que tenim com a club i en la forma de treballar. També em vaig centrar en la metodologia de recerca que seguim, de relació amb les universitats i d’innovació i formació amb els tècnics”, ens comenta Dani Moreno, preparador físic del primer equip verd-i-negre.

     

    “Es va agafar a un club amb un gran rendiment sènior com el Barça i a una entitat que assoleix molts resultats en categories formatives; nosaltres. La gent té curiositat per saber com aconseguim generar professionals del bàsquet i què fem perquè el camí cap a l’elit sigui el correcte”, afegeix.

     

    Moreno va marxar d’Ipurua amb la sensació que el Divina “genera admiració”, i més després de donar a conèixer “algunes particularitats internes del club”.

     

    “Que els més petits i els professionals comparteixin instal·lació, que els equips d’iniciació tinguin noms de jugadors d’elit per generar identificació i el fet de ser un dels primers clubs que va fer sortir els minis a jugar en els temps morts del primer equip…Són detalls que fan molt”, ens trasllada.

     

    Una de les claus de la ponència efectuada per Dani Moreno va ser la reivindicació de la figura del tècnic. “La ganes de formar els nostres entrenadors no depenen de tenir o no recursos. Depenen de la passió, de la filosofia i de la voluntat d’un club”, assegura.

     

    Per ell, i també per la Penya, posar atenció en els entrenadors del planter és el primer pas per engegar el motor de fabricació de nous talents pel primer equip.  

     

    “Els mitjans que tinguis per tenir cura dels jugadors són els elements decisius perquè aquestes persones millorin. Els mitjans són els entrenadors. Crec que s’ha d’invertir en ells, al contrari d’allò que marca la tendència actual. Quan es tenen recursos, sembla que només es pugui fitxar”, reflexiona el preparador físic del conjunt verd-i-negre.

     

    Sens dubte, al Divina Seguros Joventut li va bé fer-se notar en aquesta tipologia de conferències; principalment perquè pot servir de model per molts altres clubs d’arreu del territori.

     

    “Per mi és fonamental que el club intenti participar en el màxim nombre d’esdeveniments d’aquesta naturalesa. Pots explicar i donar a conèixer la teva metodologia per ajudar a tercers i aprendre maneres de fer d’altres institucions Dones i reps. Sortir a l’exterior va molt bé per veure altres visions”, sentència Moreno.