L’epidemiòleg Oriol Mitjà demana que els positius no vagin a votar “per solidaritat”

  0
  63

  L’expert ho ha dit en una entrevista en RAC1 on ha recordat que ell ja “va alertar sobre el risc de celebrar les eleccions el 14 de febrer”.”Els membres de la taula estan desprotegits perquè no saben quan anirà a votar un positiu”, ha indicat Mitjà. Des del Govern s’ha recomanat als positius que vagin a votar entre les 19 h i les 20 h, però es tracta de només una recomanació, ja que no se’ls pot obligar a votar durant aquesta franja horària.

  Encara que els membres de les meses electorals es protegiran amb un EPI (Equip de Protecció Individual) entre les 19 h i les 20 h, Mitjà ha explicat que no deixa de ser un risc ja que quan es treguin aquests equips de protecció els membres de les taules podrien, per exemple, tocar-se la cara i infectar-se.

  A més, l’epidemiòleg Oriol Mitjà ha presentat un escrit a la Junta Electoral Central en el qual demana que “es faciliti el vot per correu a les persones infectades per covid-19 però no se’ls permeti votar presencialment en el col·legi electoral el 14-F”. Mitjà defensa la petició amb arguments com per exemple que als Estats Units es van infectar membres de taula en les eleccions, o bé que el dret a la vida i la integritat física “es posaria en risc de manera evident”.

  En aquest context, Mitjà opina que la “vulneració” del dret de sufragi actiu és “adequada” per a salvaguardar el dret global de la salut pública. També recorda que el juliol passat va haver-hi comicis a Galícia i el País Basc i els infectats de covid “no van poder votar en el col·legi electoral”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí