Les brigades de manteniment municipal només atendran urgències davant la manca d’eines de protecció

  0
  DUOcOuNW0AAFHof.jpg

  24/01/2018 – La PSU reivindica que la situació es dilata des de fa massa i que el govern està incomplint la llei no dotant la plantilla dels EPI necessaris.

  La Plataforma Sindical Unitària ha denunciat aquesta setmana la situació de les brigades de manteniment municipals, que es troben a dia d'avui sense material de protecció adequat i en condicions. Per això, els representants sindicals han avisat que els treballadors deixaran de sortir si no són ben equipats i només atendran actuacions d'urgència, per deferència al seu deure amb la ciutat.

   

  “Si no estan equipats per a fer la seva feina, no surten. Estan complint la llei. Els qui no l'estan complint són els membres del govern municipal, que no doten a les brigades de les eines de protecció individual normatives”, etziba el secretari general de la PSU, Pedro López. Una decisió que implica a més d'un centenar de treballadors que fan tasques per a Via Pública, Parcs i Jardins, Esports, escoles municipals i Guàrdia Urbana.

   

  La PSU assegura que fa més de quatre anys que no es renova el material, i que hi ha tasques en les quals és imprescindible. “Podem acceptar que no hi hagi pantalons en condicions o que els treballadors s'hagin de comprar les seves pròpies samarretes, però que no hi hagi guants, ulleres o botes de protecció és molt seriós”.

   

  Fonts municipals asseguren que hi ha en marxa un contracte menor d'urgència per adquirir el material necessari, ja que els darrer concurs que es va fer per adquirir una vintena de lots va quedar deserts perquè les empreses no complien els requisits de la licitació. Recorden que el mandat anterior es va encarregar un material que no complia la normativa i es va haver de retirar, i que el present mandat es va obrir un procés participatiu perquè els sindicats diguessin com havia de ser el material que s'adquirís.