Les Casetes de la Donzella: un servei únic pels banyistes

  0

  Les platges de Badalona són el principal reclam de l’estiu. La costa s’omple de banyistes de la ciutat, de municipis propers i de visitants que s’apropen a fer turisme a la ciutat. Per les persones que decideixen passar les seves vacances gaudint del litoral badaloní, hi ha una opció que facilita l’estada als banyistes. Es tracta de les “Casetes” de la Donzella.

  Un negoci únic a la ciutat i que iniciava la seva activitat a mitjans del segle XX amb els antics balnearis, que actualment es coneixen com a banys. En aquella època, hi havia diversos negocis de banys, que amb el pas del temps van anar desapareixent. Aquest servei consta d’unes taquilles d’un metre quadrat que la gent pot llogar per guardar el que necessitin. La seva ubicació privilegiada, just al costat de la sorra, aporta una comoditat als usuaris de la platja, que també les utilitzen de vestidors. Miquel Montañés, propietari de les casetes, explica que aquesta idea sorgeix de fa molt de temps, quan algunes persones van decidir portar a la platja una espècie de taquilla per guardar el que duien. Actualment, afirma, Montañés, “molta gent no només les té llogades a l’estiu, sinó durant tot l’any. És una tradició que passa de pares a fills.”

  Una tradició familiar també durant l’hivern 

  Alguns dels usuaris tenen com a hàbit tenir la caseta llogada durant tot l’any. Especialment aquells que fan esport per la costa o que són banyistes durant totes les estacions de l’any. D’altres, comenta, per no deixar lliure el seu espai l’utilitzen de traster fins que arriba la temporada estiuenca.

  L’estètica, un dels seus atractius principals 

  Parets blanques i portes blaves. La zona està restaurada i els colors són vius, però a les instal·lacions es pot apreciar el pas del temps. Montañés, però, afirma que des de la propietat en fan molt de manteniment per mantenir l’essència, ja que els clients no volen que es modernitzi. “A la gent li agrada l’encant que tenen. Fem molt de manteniment per mantenir les fustes, la pintura… ho pots veure també amb les claus de les portes, són grans i antigues, però són les de sempre”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí