Les entitats juvenils rebutgen la retallada del pressupost de Joventut

  0
  entitats juvenils.JPG

  28/01/2014 – El Consell de Joventut assegura no entendre la rebaixa, ja que s'enceta un any amb un nou Badiu Jove “amb moltes possibilitats d’usos” i amb un nou Pla Director de Joventut, “que requerirà més recursos per millorar les condicions de vida del jovent badaloní”

  El Consell de Joventut de Badalona, plataforma en la que conflueixen una trentena d’entitats juvenils de la ciutat, s’ha mostrat totalment contrària al pressupost que l’Ajuntament de Badalona destinarà a Joventut enguany.

   

  El Departament d'Educació, Esports i Joventut redueix la seva partida el 45%, passant de 7.555.299,68€ a 4.162.559,28€; una retallada que la coordinadora assegura no entendre, ja que es tracta d’un curs amb un nou Badiu Jove “amb moltes possibilitats d’usos” i amb un nou Pla Director de Joventut, “que requerirà més recursos per millorar les condicions de vida del jovent badaloní”. El Consell considera que l’administració “ha de contenir la despesa”, però també “racionalitzar-la segons les necessitats de la població”, entenent que el jovent és “un dels sectors que més pateix”. En aquest sentit, demanen l’anul·lació de la retalleda, dur a terme un pressupost participatiu amb les entitats juvenils i exposar públicament la despesa del 2012 en aquesta àrea.

   

  Des de la regidoria de Joventut asseguren que parlar d’una rebaixa del 45% és “inexacte”, ja que bona part del descens és degut a que la partida del 2012 destinada als llibres, de quasi 3 milions d’euros, s’ha retirat i s’ha repartit entre altres àmbits. Al marge d’això, el regidor titular, Juan Fernández, admet una reducció del 12% en l’àrea de Joventut, que esperen poder recuperar, diuen, quan arribin diners que altres administracions deuen a l’Ajuntament. El govern local encara no ha filtrat els números exactes de la despesa durant 2013 ni la previsió per 2014.