Les escoles de Badalona acolliran 1.291 alumnes nous el curs 2012-13

  0

  06/09/2012 – Uns 31.351 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria iniciaran el proper dimecres 12 de setembre el curs escolar 2012-2013.

  Uns 31.351 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria iniciaran el proper dimecres 12 de setembre el curs escolar 2012-2013 a Badalona, 1.291 alumnes més que el curs passat. Aproximadament, 21.649 d’aquests alumnes iniciaran les classes d’ensenyament infantil i de primària, i 9.702 alumnes les classes d’ensenyament secundari obligatori. Aquestes xifres representen un augment respecte el curs passat de 579 alumnes a educació infantil i primària i de 719 alumnes de secundària.

   

  Les escoles bressol municipals també iniciaran el seu funcionament el dia 12 de setembre amb un total de 415 alumnes matriculats.

   

  Cal assenyalar que a Badalona la Generalitat ha reduït l’oferta inicial de grups de P3 respecte al curs anterior a quatre escoles: Llibertat, Folch i Torres, Margarida Xirgu i Badalona- Gorg (Port). Aquesta reducció s’ha compensat en gran part per l’augment de ràtio que han experimentat diverses aules, especialment a l’escola concertada, augment que s’ha produït en tots els nivells d’ensenyament.

   

  Pel que fa als estudis de secundària, les dades d’alumnes són provisionals tot depenent dels exàmens de setembre introduïts aquest any. Els resultats d’aquestes proves poden alterar les xifres definitives.

  Respecte a les obres executades en els equipaments escolars durant aquest estiu, s'han ampliat els mòduls escolars de les escoles Badalona- Gorg (Port) i Montigalà. Aquesta ampliació és, en cada escola, de 90 m² de superfície i d'un import de 17.047 €, en l'escola Badalona-Gorg, i de 45.237 €, en l'escola Montigalà, respectivament. Com a complement a la implantació del mòdul de l'escola Montigalà, i ateses les necessitats educatives dels alumnes, a finals d'aquest mes de setembre s'iniciaran les obres de construcció d'una pista esportiva en el pati de l'escola.

   

  Cal destacar també la implantació d'un nou edifici per als alumnes d'educació infantil de l'escola Folch i Torres, que substitueix l'actual espai d'educació infantil, destinat ara a usos complementaris del centre. Aquest nou edifici té una superfície construïda de 333 m² i un cost de 114.580 €.

   

  En referència a les escoles bressol municipals, aquest estiu s'ha portat a terme la implantació d'un mòdul escolar en el solar d'equipaments de la carretera antiga de València, número 63 . Aquest edifici l’ocuparan els 41 alumnes actuals de l'escola Nero Nas mentre durin les obres de construcció del nou centre, en el solar del carrer Londres, 12-18. Quan el nou edifici entri en funcionament aquesta escola tindrà una capacitat de 107 places.

   

  També estan en marxa les obres de construcció de l'escola Bufalà II (carrer de les Ciències), actualment emplaçada en uns mòduls prefabricats al carrer Molí de la Torre, al barri de Bufalà; i la segona fase de l’escola Lola Anglada, ubicada al Parc de Ca l'Àrnús. D'altra banda, durant aquest mes de setembre i octubre es realitzaran petites feines de millora i manteniment a les escoles Lola Anglada, Pere de Tera i Ítaca.