“Les famílies han de sortir d’unes portes confiant en l’escola”

  0

  Preparem les portes obertes amb els consells d’una mestra

  Comença la temporada de portes obertes als centres educatius de Badalona i, amb ella, la responsabilitat de pares i mares de decidir quina escola o institut és el més idoni pel seu fill/a. Al Diari de Badalona hem volgut preparar les portes obertes amb la MªÀngels Campà, mestra amb 30 anys de trajectòria docent a la nostra ciutat. “Les jornades de portes obertes són importants de cara a les famílies perquè poden començar a fer una primera aproximació als centres que més els agraden d’entrada”, destaca la mestra.

  Segons MªÀngels Campà, “és fonamental que les famílies no només es quedin amb la visió inicial de la tipologia d’instal·lacions que té l’escola o institut”. En aquest sentit, la recomanació principal del món docent és encarar les portes obertes “amb una visió de més profunditat”. “Les instal·lacions són importants, però encara ho és més què s’hi fa a dins i com s’hi fa. En definitiva, parlem del projecte educatiu“, recalca la docent.

  Qüestions a resoldre

  “Les famílies han de sortir d’unes portes confiant en l’escola“, assegura MªÀngels Campà. De la mateixa manera, les portes obertes han de servir per resoldre un seguit de qüestions i preguntes. “S’han d’encarar amb una visió a llarg termini del procés d’aprenentatge, no només pensant en el curs que ara toca. També és molt important saber com es treballen les llengües estrangeres: si s’introdueix una segona llengua estrangera i si les llengües estrangeres repercuteixen en altres àrees”, valora l’entrevistada.

  “Preguntar sobre l’enfocament de les tutories també és bàsic, inclús en estudiants de P3. Les famílies han de marxar de les portes obertes sabent com es tracten els conflictes a l’escola. Si s’utilitza la mediació i si s’ajuda l’estudiant a pensar i a no ser primari en l’actuació. També recomano preguntar sobre el sistema d’agrupament dels alumnes segons nivells i ritmes d’aprenentatge i anar més enllà de l’àmbit escolar: el servei de menjador, saber si l’escola és verda, si ofereix menjar de proximitat i quines activitats extraescolars s’hi fan”, afegeix MªÀngels Campà.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí