Les lesions i el cansament tomben la Penya contra el Betis (78-88)

0
    26
    David Grau /CJB

El Joventut va caure a l’Olímpic davant el Coosur Real Betis. Un matx que es va disputar amb poc menys de 48 hores després del partit de divendres d’Eurocup davant la Virtus Bologna. A més a més, els verd-i-negres tenien el hàndicap de les lesions de López-Aróstegui, Dimitrius Jackson i Nenad Dimitrijevic. Molt poc marge per recuperar-se i sense pràcticament fons d’armari a la banqueta. Només nou jugadors al roster del Joventut.

Aquest context i la necessitat del conjunt andalús per allunyar-se de les posicions de descens van provocar un guió de partit molt minvat per part del conjunt de Carles Duran i amb una manca d’intensitat i força evidentment. Pau Ribas, Ferran Bassas i Albert Ventura van disputar pràcticament tot el primer temps i van haver de fer un esforç físic extra.

Els de Joan Plaza van liderar el primer temps, a excepció d’una breu reacció verd-i-negra amb un 7-0 inicial badaloní (7-6). El Betis va arribar a tenir un sostre d’avantatge al marcador de fins a 12 punts (27-39). Pau Ribas,amb 13 punts, liderava les estadístiques locals al descans.

La diferència a favor del conjunt verd-i-blanc va augmentar fins als 15 punts (33-48) però Pau Ribas va trencar aquest parcial amb el seu tercer triple de la tarda. L’intercanvi de triples entre el badaloní i Feldeine no va ajudar gaire a poder escurçar força la diferència al final del tercer quart (58-69).

L’exhibició de Ribas es va estirar al quart final – la seva màxima aportació des del seu retorn al club – però els seus 30 punts no van tenir transcendència perquè el Joventut capgirés el partit. El Betis no va afluixar el seu ritme i la contundència en defensa i la manca de rotacions a pista van tombar el Joventut. Desena desfeta de la temporada però tres victòries de marge amb la novena posició.