Les obres de Sant Roc aturades per incivisme es reprendran al setembre

  0
  55
  20170516_200657.jpg

  07/07/2017 – Ajuntament i Agència de l'Habitatge han arribat a aquest acord després de setmanes de treball.

  Les obres del barri de Sant Roc que es van aturar per falta de seguretat i per incivisme es tornara a reprendre al mes de setembre. Així ho han pactat Ajuntament de Badalona i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Després de l'incident, fa un parell de mesos, quan el Grupo Soler, adjudicatari dels treballs, va anunciar que marxava si no es garantia la seguretat, el govern local es va posar a treballar amb l'ens de la Generalitat perquè tot tornés a funcionar.

   

  Fonts municipals expliquen que la data acordada entre les dues institucions després de setmanes de converses, si no hi ha cap imprevist, és el 12 de setembre. La taula formada per tractar el problema està teixint ara la coordinació i l'operatiu, també a nivell policial, per evitar que es tornin a reproduir els incidents que van desembocar en aquesta situació.

   

  Així ho ha pogut saber aquest diari, la mateixa setmana que la Comissió de Governació del Parlament ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució per demanar a la Generalitat que es reprenguessin les obres. Sabien que s'estava treballant des de feia setmanes, però no han fet res per ajudar a resoldre-ho, més enllà de presentar aquest en una comissió", consideren des del govern local.

   

  El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, esclareix que la inversió en cap moment ha corregut perill, que l'empresa renunciés a l'adjudicació i que l'aturada ha permés replantejar l'obra: es podrà actuar als dos blocs simultàniament, el que escurçarà els terminis.

   

  L'empresa, que havia de rehabilitar les façanes de dues comunitats, va marxar al·legant inseguretat per als treballadors i robatori de material. El grup ja havia muntat les bastides, però no va poder començar la tasca. Robatoris i danys en la seva infraestructura els va fer recular i renunciar a l'obra si no es garantia la seguretat.