L’escola Artur Martorell estrena el primer camí escolar de Badalona

  0
  IMG_7308.JPG

  24/10/2014 – Mares, pares, alumnes i professorat van estrenar dimarts passat el projecte de mobilitat amb un activitat conjunta.

  L’escola Artur Martorell ha estrenat aquesta setmana el primer camí escolar de Badalona, una iniciativa en l’àmbit de la mobilitat que pretén fomentar rutes més segures per a que els nens i nenes arribin al centre escolar cada dia i, així, fer créixer la seva autonomia personal. Dimarts, desenes de mares i pares van participar d’una activitat amb el col·lectiu docent i tots els alumnes del col·legi en la que van recórrer, per primer cop, els diferents camins elaborats en base a tot un projecte d’estudi, el punt de sortida del qual es remunta fins al 2007, quan la comunitat educativa va donar els primers passos.

   

  Tots plegats van crear diferents grups de treball i van sortir de l’escola per conèixer els cinc itineraris generals a través dels quals arribar a l’Artur Martorell des de diversos punts del Centre, Casagemes, Canyadó o Dalt la Vila: pel carrer Sant Bru direcció Montgat, per Prim, Francesc Layret, Via Augusta i Lluís Companys, a més de les respectives branques secundàries. Durant el camí, els grups de pares, professores i alumnes van anar parant a diferents comerços per explicar el projecte i animar les botigues a formar part de la iniciativa. Aquelles que van acceptar, van col·locar a la porta una enganxina, tot indicant ser un ‘establiment amic’. Quin és l’objectiu d’afegir comerços? Que els nens i nenes puguin entrar si qualsevol dia tenen un problema de camí a l’escola.

   

  Les bases per poder dur a terme el projecte no han estat pas senzilles. Durant els darrers anys, l’AMPA ha hagut de cuidar certs detalls i reivindicar a l’Ajuntament canvis en la mobilitat de la zona, com pot ser ampliar la freqüència d’un semàfor o col·locar un pas de vianants o un ressalt per disminuir la velocitat dels vehicles a certs carrers. Pares i mares també han informat degudament les associacions veïnals de la zona i la comunitat educativa espera que, tot plegat, serveixi per pressionar el Consistori per a que senyalitzi el camí escolar, el faci seu i serveixi de precedent per a iniciatives semblants a altres escoles.

   

  Recolzament i participació de la Taula de la Mobilitat

   

  La Taula de la Mobilitat va voler ser partícep de l’activitat i van acompanyar la comunitat educativa el passat dimarts. A destacar, la presència del ‘Capità Zebra’, un personatge que la plataforma va originar per ‘protegir els vianants’, sobretot en dates assenyalades com la Setmana de la Mobilitat, i que interactua amb els més petits. Des del col·lectiu valoren molt positivament la iniciativa i alerten que Badalona “porta un gran retard en la implementació dels camins escolars”. “La única mesura que ha implementat el govern local és el pintat verd dels passos de vianants del voltant d’algunes escoles on s’ha fet re-asfaltat, sense posar-se en cap cas en contacte amb comunitats educatives com la de l’Artur Martorell, l’Isaac Albéniz i el Pompeu Fabra que tenen els seus projectes molt desenvolupats i amb necessitats d’actuacions municipals per a la millora de l’entorn més immediat”, reivindica la Taula.