L’escola Lestonnac de Sant Roc es queda sense la sisena hora per falta de finançament

  0
  IMG_9687.JPG

  10/09/2013 – Tot i ser un centre concertat, les famílies, en la seva gran majoria d'ètnia gitana i nouvingudes sense molts ingressos, no paguen quotes i la retallada d'ajudes de la Generalitat ha obligat a suprimir una hora de classe.

  L’escola concertada Lestonnac, situada al barri de Sant Roc, es queda el curs que comença aquesta setmana sense poder impartir la sisena hora. Fa uns anys, la Generalitat va posar en marxa un contracte-programa amb l’objectiu de subvencionar centres concertats amb menys possibilitats i localitzats en zones amb més dificultats socials perquè poguessin dur a terme sis hores de classe. Ara, aquesta aportació d’Ensenyament desapareix i això, sumat a la delicada situació econòmica, ha obligat l’escola a retallar una hora de classe.

   

  Tot i ser un centre concertat, les famílies dels alumnes, en la seva gran majoria població d’ètnia gitana i nouvinguts, no paguen ni podrien pagar quotes d’escolarització. L’única despesa que realitzen, explica el director, Manel Valle, és el pagament de 130 euros per tot el material escolars i els llibres de text, que, confessa, en alguns casos costa molt de cobrar. En aquest sentit, l’opció d’establir mensualitats, per minses que fossin, es va descartar ràpidament. La situació del centre tampoc ajudava en la decisió. I és que Lestonnac encara no ha rebut la subvenció relativa al curs 2012-13 i no sap quan es farà efectiva. Arribats a aquest punt, la direcció ha decidit retallar una hora diària de classe.

   

  D’aquesta forma, l’escola badalonina es converteix en una de les primeres de titularitat privada a Catalunya que deixarà d’impartir la sisena hora. No només això, sinó que serà l’única de la zona que ho deixi de fer; encara que la Generalitat va suprimir la sisena hora als centres públics el 2011, va mantenir-la en les escoles situades en entorns més desfavorits, com és el cas de Sant Roc.

   

  El director de Lestonnac, Manel Valle, explica que estan decebuts per no poder mantenir els horaris i serveis establerts fins ara, ja que l’escola es troba molt arrelada al barri, és tota una institució social i compta amb la confiança de les famílies. Tot i no cobrar l’aportació de la Generalitat l’any passat, van poder continuar sense cap retallada; a dia d’avui, això es presenta com una utopia, i bona prova és que set professors i professores han hagut de ser acomiadats. Ara, diuen, només queda esperar que la Generalitat ofereixi un nou ventall d’ajudes destinada a centres com Lestonnac.