L’excés d’interins: un dels grans problemes de l’Ajuntament de Badalona

  0
  41
  Si s'aprova la nova Llei d'Estabilització en la Funció Pública més de 300 interins podrien optar a ser fixes sense opositar.
  Si s'aprova la nova Llei d'Estabilització en la Funció Pública més de 300 interins podrien optar a ser fixes sense opositar.

  L’excés de personal interní és, segons els propis treballadors, un dels grans problemes de l’Ajuntament de Badalona. L’acord a nivell estatal segellat per PSOE, Podemos, ERC i PNB per portar al Congrés una nova Llei d’Estabilització en la Funció Pública podria, en cas de ser aprovat, canviar aquesta situació.

  L’acord dictamina que tots aquells interins que acumulin un mínim de 5 anys en la mateixa plaça podrien optar a ser fixes sense passar per cap oposició a través d’un concurs de mèrits. Segons l’administració, a Espanya hi ha 300.000 interins que ocupen funcions estructurals des de fa més de 3 anys, mentre que les plataformes de treballadors ho eleven fins a 800.000.

  Segons han traslladat Pol Acozar, secretari general de la secció sindical de CCOO a l’Ajuntament, i Jordi Magret, treballador municipal i membre de la Plataforma Sindical Unitària, ara mateix hi ha més de 300 interins a l’Ajuntament de Badalona que podrien optar a ser fixes. De fet, asseguren que, si es deixa de banda tots els agents fixos de la Guàrdia Urbana, la meitat dels treballadors del Consistori són interins.

  Tots dos situen aquesta com una de les principals raons del mal funcionament burocràtic de l’Ajuntament de Badalona. Els interins, són, majoritàriament, personal llicenciat que podria desenvolupar tasques de tècnic, però que no pot promocionar ni ocupar places de persones que agafen la jubilació.

  Lamenten que fa 20 anys que l’Ajuntament no s’ha pogut reorganitzar. Destaquen la problemàtica organitzativa que es viu a l’administració badalonina i que no s’ha apostat per la formació ni la modernització. Això fa que els expedients es quedin atrapats en un despatx, que la concessió de llicències necessiti molt temps o que es pagui massa tard a proveïdors que ja no volen treballar amb l’Ajuntament.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí