L’Hospital de campanya de la Guttman a Can Ruti rep els primers pacients

  0
  80

  La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, acompanyada de la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, i de l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha visitat aquest dimarts el pavelló poliesportiu que l’Institut Guttman ha cedit a l’Hospital Germans Trias i Pujol – Can Ruti de Badalona, per convertir-se en una extensió hospitalària. A la visita també han assistit la secretària general de Salut de la Generalitat, Laura Pelay, el director gerent de l’Institut Guttmann, Josep M. Ramírez, i el gerent de la Regió Metropolitana Nord, Jordi Ara, a més d’altres membres dels dos centres sanitaris.

  Durant la visita Marín ha posat en valor la importància de «continuar treballant conjuntament entre totes les institucions per fer front i poder donar una resposta coordinada a la crisi provocada per la COVID-19», a més de destacar «la ràpida reacció de les institucions involucrades i dels dos centres que han permès la construcció d’aquesta extensió hospitalària».

  D’altra banda, Fortuny ha valorat «molt positivament la feina que han estat fent els 40 operaris de la Diputació a l’hora de posar a punt la infraestructura necessària per tal que aquest equipament entri en funcionament».

  El recinte, que comença a funcionar aquest dimarts, té una capacitat per a 70 pacients i per a la seva instal·lació s’ha comptat amb el suport de la Diputació. A més de la logística per a poder reunir i servir el material, la corporació s’ha fet càrrec de l’habilitació de l’espai amb diverses actuacions, com són la instal·lació elèctrica, els treballs de lampisteria i pintura, la col·locació d’equipaments per assegurar la privacitat dels pacients i el muntatge de mostradors i de la zona de farmàcia. Així mateix, s’ha proporcionat tot el material no sanitari que requereix l’atenció mèdica, com per exemple, baranes per als llits, mampares, llençols, mantes, i, també, taules i cadires.

  Suport a les ampliacions dels hospitals

  La Diputació de Barcelona, recordem, també s’ha integrat en la coordinació l’hospital temporal Fira Salut a les instal·lacions de  Fira de Barcelona i ha cedit 70 llits a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

  D’altra banda, continua treballant en coordinació amb el CatSalut i amb la col·laboració dels ajuntaments de la província per a habilitar hotels arreu del territori, ja sigui per acollir malalts o com a espais de descans per al personal sanitari.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí