L’hospital de Can Ruti es tanca contra les retallades en Sanitat

  0
  canruti.JPG

  20/03/2013 – Igual que a altres centres de Catalunya, la Junta de Personal va convocar una tancada de 24h, plena d'activitats i accions, que ha finalitzat a primera hora d'aquest matí.

  Després de pràcticament dues setmanes d’accions reivindicatives contra les retallades, com ara recollida de signatures i aturades diàries, els treballadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol han dur a terme des d’ahir i fins aquest mateix matí una tancada de 24 hores.

   

  Impulsada des de la Junta de Personal, la protesta es va iniciar a primera hora del matí amb una concentració a les portes del centre i de la Direcció, on es van congregar entorn a 400 persones, segons els organitzadors. El vestíbul principal de Can Ruti, engalanat amb pancartes, cartells i globus, ha viscut una jornada molt efervescent entre consignes, càntics i algunes tendes de campanya. Passades les 10 del matí, els treballadors van rebre el suport dels Iaioflautes i de l’Assemblea d’Aturats i Aturades de Badalona, que es van apropar per fer costat a la lluita per la sanitat pública. Llavors es van repartir desenes d’entrepans de xoriço, un acte simbòlic i crític amb l’actual sistema polític. La Junta de Personal va programar també xerrades, col·loquis i tallers que es van anar desenvolupant al llarg del dia i entre les quals va destacar la participació dels periodistes de la revista Cafè amb llet, publicació gironina que ha destapat diversos casos de presumpta corrupció política en l’àmbit hospitalari. El tancament s’ha conclòs aquest mateix matí amb un concert al hall.

   

  La bateria de manifestacions no ha mobilitzat només Can Ruti. Altres centres hospitalaris d’arreu de Catalunya, com ara el de Bellvitge, el de Vall d’Hebron o el Moisès Broggi, han realitzat les seves protestes particulars. La indignació del sector sanitari s’uneix aquesta tarda, a partir de les 18 hores, en una multitudinària concentració a la plaça Sant Jaume contra les retallades en Salut i en d’altres serveis públics.