L’Hospital Germans Trias crea una unitat especialitzada en musicoteràpia

    0
    80

    La música és inherent a l’ésser humà i font de plaer i d’expressió en molts sentits. En àmbits com el de la salut, per exemple, pot ajudar a millorar la qualitat de vida dels pacients, humanitzant l’entorn sanitari i fent més amable l’experiència dels malalts als hospitals. De fet, l’ús conscient i manipulació de la melodia, del ritme o de l’harmonia amb objectius terapèutics és del que se n’ocupa la musicoteràpia, una especialitat professional fonamentada científicament, amb un cos de metodologia i recerca que n’avalen la seva pràctica clínica.

    És en aquesta línia que l’Hospital Germans Trias ha volgut implementar la pràctica de la musicoteràpia dins de l’assistència mèdica habitual, posant en marxa una Unitat de Musicoteràpia de caràcter interdisciplinari. Integrada per professionals clínics i musicoterapeutes professionals, la Unitat vol millorar la qualitat assistencial de pacients, familiars, treballadors i de qualsevol persona que tingui contacte amb l’entorn sanitari, independentment del seu context o estat de salut, fomentant a més la recerca científica.

    El seu impulsor és el jove pediatre Pablo González, qui l’any passat, en el seu darrer any de residència i aprofitant la seva trajectòria com a músic professional (format en cant i piano al Liceu de Barcelona i al Royal Welsch College de Cardiff, i amb posterior experiència com a tenor d’òpera), va completar un màster en Musicoteràpia, assentant les bases del projecte que ha acabat esdevenint la Unitat. Des del setembre la seva activitat es duu a terme dos dies a la setmana a la unitat de Neonatologia de l’hospital, de forma individualitzada per a infants i familiars que ho requereixin, i segons indicació i coordinació amb l’equip mèdic responsable.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí