L’hospital Germans Trias redueix un 40% les visites a urgències de pacients crònics complexos

  0
  238

  El programa d’atenció integrada dobla el nombre de visites que es fan al domicili del pacient, prioritzant que se l’atengui al seu entorn comunitari

   

  Un programa d’atenció integrada per a pacients crònics complexos a l’àrea Metropolitana Nord de l’ICS redueix un 40% les visites a urgències i un 30% els ingressos hospitalaris, i fa augmentar el temps passat a casa. L’àrea Metropolitana Nord de l’ICS va començar a desplegar aquest model l’any 2018.

  El model es va començar coordinant l’atenció primària i l’Hospital Germans Trias; posteriorment, es va estendre al territori d’influència de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant. Anomenat ProPCC, garanteix una atenció integrada domiciliària de les necessitats sanitàries i socials de pacients crònics complexos i d’altres amb malaltia crònica avançada, que tenen un pronòstic de vida limitat.

  Més de 2.000 pacients han passat per aquest programa, i ara un estudi per analitzar l’evolució de prop de 300 d’aquests pacients durant tres anys ha fet aflorar aquests indicadors. “Molts pocs grups internacionals han obtingut uns resultats com aquests; a més, en un territori extens, urbà i d’elevada complexitat social com el nostre”, diu Miquel Àngel Mas, especialista en geriatria i adjunt a la Direcció Clínica Territorial de Cronicitat, impulsora del programa. Uns resultats que el converteixen en un model d’atenció referent i de futur en aquest àmbit i que validen clarament, segons Mas, l’objectiu inicial i fonamental del projecte: “Que els pacients passin més temps a casa seva i menys a l’hospital”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí