L’Hospital Germans Trias rep un reconeixement per la seva gestió energètica

  0

  Des del mes de gener, l’Hospital Germans Trias de Badalona, al Campus Can Ruti, compta amb l’acreditació ISO 50001, la qual reconeix la tasca realitzada en la recerca de fórmules per l’acompliment energètic, sota les premisses de reduir el consum energètic i les emissions de CO2, augmentar l’eficiència, i introduir l‘ús d’energies renovables, tot sota criteris de sostenibilitat econòmica, ambiental i d’innovació. Es tracta de la màxima acreditació que es pot aconseguir en matèria gestió energètica i, per tant, un nou avenç per aconseguir minimitzar l’impacte que l’Hospital té en el seu entorn.

  Germans Trias és, a més, el primer gran hospital de Catalunya que aconsegueix aquesta certificació, liderant un cop més el compromís amb la sostenibilitat de l’entorn, un element d’especial rellevància en el cas del Campus Can Ruti, al tractar-se de l’únic complex de Catalunya que conté un hospital de tercer nivell enmig d’un parc natural.

  Aquest compromís de l’Hospital es tradueix en l’establiment de processos de millora continua en aspectes com l’aplicació de mecanismes d’eficiència energètica, l’ús d’energies renovables i la reducció de les emissions de CO2 derivades del consum energètic.

  Tots aquests objectius queden recollits en el document de Política Energètica de l’Hospital i els objectius energètics pels propers anys, que fixa les eines per assolir-los, establint procediments documentats i programant activitats d’avaluació del seu compliment. L’objectiu principal és assolir zero emissions de CO2 derivades del consum energètic a l’any 2023, és a dir, la descarbonització energètica de l’hospital. En els darrers anys, l’hospital ha aconseguit un estalvi energètic del 25%, amb una reducció de les emissions de CO2 del 56%. Un nou pas en aquest camí ha estat la implantació de la ISO 50001, i des de juny de 2018 s’ha començat a treballar sota aquest paradigma.

  La reducció d’emissions feta per l’hospital equival a les emissions anuals de 2315 llars, que suposa un 7% de les llars de Badalona. Aquesta important reducció de les emissions de CO2 corresponen a l’estalvi energètic i a la compra verda d’electricitat feta per l’ICS, que s’aplica des del juliol de 2018.

  Una llarga trajectòria tenint cura del medi ambient i de l’entorn

  L’Hospital Germans Trias no és el primer cop que és protagonista pel seu compromís amb el medi ambient. El 2015 ja va ser distingit amb el VI Premi Europeu de Prevenció de Residus pel projecte “Minimització de les dietes hospitalàries”. Aquesta iniciativa es va centrar en identificar les principals causes del malbaratament alimentari a l’Hospital, és a dir, les dietes servides però no consumides i es va aconseguir una reducció anual de més del 50%, evitant malbaratar 1.400 àpats, que suposa prevenir 910 Kg de residus orgànics cada any.

  El projecte es va completar l’any 2017, amb la donació dels excedents que encara restaven a l’entitat social badalonina Amics del Gorg Mar, que atén més de 600 famílies cada setmana. Al tractar-se de la primera iniciativa d’aquestes característiques que es realitzava en un hospital de tercer nivell a Catalunya, l’Hospital va elaborar de la primera guia de recomanacions conjuntament amb l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària per establir els protocols de funcionament per a la recollida, el transport i la distribució de les racions de menjar cuinat sobrant.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí