L’Hospital Municipal, condemnat a pagar a una pacient 832.000 euros per una negligència

  0
  54

  24/10/2013 – La dona afectada va rebre un diagnòstic incorrecte, les conseqüències del qual van ser l'amputació de totes les extremitats del cos.

  L’asseguradora de l’Hospital Municipal de Badalona ha estat condemnat a pagar una indemnització de 832.000 euros a una pacient a la qual se li van haver d’amputar mans i peus a causa d’un error de diagnòstic, segons publicava aquesta setmana l’agència EFE.

   

  El jutjat de primera instància número 44 de Barcelona estima parcialment la demanda presentada por la dona implicada, representada en els tribunals pel Defensor del Pacient, i obliga a l’asseguradora Zúrich a pagar-li 764.691 euros i 13.605 a cadascun dels seus cinc fills.

   

  Els fets van tenir lloc el 2010, quan la pacient va ingressar en urgències de l’Hospital Municipal degut a un dolor abdominal. Se li va realitzar una radiografia i se li va donar l’alta sense haver detectat una obstrucció a la via urinària i sense tractament adequat. Al dia següent, va tornar amb una hipotensió per una greu infecció urinària. Se li va practicar una ecografia i llavors es va detectar l’obstrucció. La pacient va ser traslladada al Germans Trias i Pujol, on va ingressar a la UCI amb insuficiència renal, hepàtica i respiratòria i una isquèmia perifèrica que va derivar en l’amputació de peus i mans.

  La sentència afirma que la dona “no va rebre l’assistència adequada” a urgències de l’hospital badaloní.

   

  El centre badaloní no ha fet declaraciones al respecte ja que, asseguren, no disposen encara de la sentència. Tot i així, recorden que no han pres part del procés judicial i que han aportat en tot moment qualsevol documentació requerida.