L’Hospital Municipal vol conscienciar sobre els símptomes de l’infart en les dones

  0
  43

  16/12/2013 – La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona acull aquest proper dimarts una xerrada sobre la importància de reconèixer els símptomes d’infart i saber com s’ha d’actuar de manera ràpida i efectiva.

  La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona acull aquest proper dimarts, a les 18 hores, la xerrada Reconèixer els símptomes d’un atac de cor i saber com s’ha d’actuar és fonamental per ajudar a evitar riscos i millorar la recuperació, una conferència informativa sobre la importància de reconèixer els símptomes d’infart i saber com s’ha d’actuar de manera ràpida i efectiva que anirà a càrrec del doctor Ander Reguiro, del Servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona

   

  L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb la Societat Espanyola de Cardiologia, s’emmarca en la campanya “Els segons compten” que té com a objectiu conscienciar a la població femenina de la importància d’actuar amb rapidesa davant l’aparició dels símptomes d’un possible atac de cor ja que les dones tenen una simptomatologia diferent a la dels homes.

   

  El missatge que es vol transmetre es basa en quatre idees:

  Conèixer els símptomes. En les dones el dolor al pit no és tan freqüent com en els homes i hi ha altres símptomes que cal tenir en compte com la dificultat per respirar, la debilitat, la sensació d’indigestió, la fatiga i el dolor al coll o mandíbula

  El segons compten. Com més aviat es rebi el tractament adequat, millors són les perspectives de recuperació.

  Trucar al 112. El Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya activarà el Codi infart (Codi IAM), un protocol d’actuació urgent que redueix pràcticament a la meitat el temps de resposta del sistema sanitari.

  Rebre tractament el més aviat possible.