L’IES La Llauna romandrà obert el 12 d’octubre per reivindicar la llibertat de Catalunya

  0
  lallauna.jpg

  28/09/2012 – Després de plantejar la proposta, els alumnes impulsors de la iniciativa han rebut el vistiplau de la direcció; només podran accedir, però, estudiants del centre i familiars seus, a més d'antics alumnes.

  L’Institut La Llauna estarà obert el proper dia 12 d’octubre, festivitat a tot l’estat espanyol. Un grup d’alumnes ha portat a terme, des de la setmana passada, una campanya per no celebrar el Dia de la Hispanitat i que el major nombre possible de joves sí assisteixi al centre en forma de protesta i reivindicació de la llibertat de Catalunya.

   

  Dimecres, els estudiants involucrats van presentar a la direcció del centre la proposta, que va ser acceptada, a condició de que només tinguin accés els alumnes, els seus familiars i antics alumnes. El secretari del centre, Daniel Nomen, explica que el col•lectiu impulsor ha recollit 380 signatures per tota l’escola i que, des del centre, es considera que s’ha fet de forma correcta: “Ho han explicat tot correctament i han trobat suport”.

   

  Amb el lema ‘Res a celebrar’, la iniciativa va sorgir a través d’un esdeveniment de Facebook i la seva repercussió a les xarxes socials, sobretot a Twitter, ha estat força contundent. La idea dels impulsors és assistir el 12 d’octubre al centre i dur a terme activitats, tallers i xerrades que ells mateixos, juntament amb els professors i personal que s’impliqui, han de programar.

   

  El manifest dels alumnes assegura que aquestes “petites accions han mantingut” viu al poble català, i esperen que l’iniciativa s’estengui perquè no tenen “res a celebrar”. Fonts de l’institut indiquen que, en general, la proposta es veu amb “bons ulls” per part del claustre docent i del personal directiu i administratiu.