Limitacions horàries a l’hosteleria i confinament comarcal: enduriment de les mesures

  0
  47

  Pocs dies abans de les festes nadalenques, el Govern català ha decidit donar un pas (o més) enrere en les mesures contra la Covid. El president en funcions Pere Aragonès ha explicat que les mesures afecten la mobilitat i els sectors amb més interacció social i ha alertat que “aquest no serà el Nadal que voldríem”. “La situació, que no és bona, que és preocupant, ens obliga no només a frenar sinó també a fer passos enrere”, ha dit Aragonès.

  El nou pla estarà vigent des d’aquest dilluns, 21 de desembre, i fins a l’11 de gener, però es preveu revisar-lo durant les festes.

  Restriccions de reunió

  Es podran reunir un màxim de sis persones, amb l’excepció del 24 de desembre, Nadal, Sant Esteve, el 31 de desembre, Cap d’Any i Reis. En aquestes dates es podran reunir fins a deu persones, de dues bombolles com a molt.

  Restriccions a la mobilitat

  Es limita la mobilitat a l’àmbit comarcal, amb l’excepció dels desplaçaments per visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o a una destinació fixa, com ara un hotel o una casa rural. A més, es manté el confinament nocturn entre les deu de la nit i les sis del matí, amb l’excepció de les nits de Nadal, de Cap d’Any i de Reis. La nit dels dies 24 i 31 es retarda fins a la una de la matinada, i la nit del 5 de gener, fins a les onze de la nit.

  Restriccions a la restauració

  A partir de dilluns, bars i restaurants només podran obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda.

  Els establiments que fan menjar per emportar-se també podran obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

  Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l’interior, amb un 30% de l’aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència.

  L’excepció, per a la restauració, són els centres comercials, on els bars i restaurants han de tancar per evitar que es concentri vida social en aquests establiments.

  Restriccions al comerç

  També han de tancar els gimnasos que són dins de centres comercials. La resta de comerços dels centres comercials poden continar obrint com fins ara.

  Activitats esportives

  També podran continuar obrint com fins ara els establiments esportius: els que són a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50%; i els que són interiors, amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia.

  Activitats culturals

  Es mantenen les condicions actuals, d’un aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí