L’IMPO obre el període de contractació de 142 persones en stiuació d’atur

  0
  54

  L’IMPO ha obert fins a aquest divendres, el període d’inscripció sl programa “Treball i Formació” que té com a finalitat principal, la contractació laboral de 142 persones en situació d’atur. Els aturats s’hauran d’inscriure a les Oficines de Treball de la ciutat, a la Plaça Carme Guasch o al carrer Aribau.

  Al marge de la contractació laboral, aquest programa també ofereix una formació complementària, amb durada d’entre 80 i 200 hores

  Els criteris que es seguiran per a la contractació d’aquestes 142 persones seran els següents:

  Línia PANP (persones aturades no perceptores):

  – Es contractarà a 56 persones durant un període de 6 mesos. Aquests treballadors i treballadores han de ser aturats de llarga durada, no perceptors de prestació per desocupació o subsidi ni de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA). Serà un factor preferent per la seva contractació ser més grans de 45 anys.

  – Aquesta línia inclou també la contractació de 25 persones majors de 52 anys durant un període de 12 mesos. Totes aquestes persones no poden ser perceptors de prestacions i/o subsidis per desocupació i han de ser aturats de llarga durada (persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 6 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d’ocupació). Es contractaran prioritàriament aquelles persones que no tinguin la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l’edat ordinària de jubilació.

  Línia PRGC (persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania):

  – Es contractarà a 39 persones en situació d’atur durant un termini de 6 mesos.

  – Altres 4 treballadors o treballadores majors de 52 anys i que estiguin a l’atur seran contractats durant 12 mesos. Per aconseguir una d’aquestes places hauran de ser destinataris de la renda garantida de la ciutadania.

  Línia DONA:

  Es farà un contracte durant 12 mesos a 18 treballadores. Les persones seleccionades han de ser dones víctimes de violència de gènere (cap límit d’edat, ni prestació d’atur) i/o dones de més de 52 anys amb situació d’atur de molt llarga durada (dones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 12 mesos durant els 24 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d’ocupació.

  El programa Treball i Formació està finançat  pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público Estatal i el Fons Social Europeu

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí