Llefià estrena una renovada rambla de la Solidaritat

  0
  75
  IMG_8744.JPG

  22/01/2015 – L'AVV de Sant Antoni lamenta que el govern local no ha comptat amb l'opinió de tot el veïnat per elaborar un projecte que ha costat 360.000 euros.

  Aquesta setmana va ser inaugurada la reurbanització de la rambla de la Solidaritat, en el tram comprès entre els carrers de la Mare de Déu de Lorda i d’Europa, al barri de Sant Antoni de Llefià. Els treballs van començar el mes de juliol i han suposat una inversió de 360.000 euros, finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  Les obres han consistit en col·locar nou mobiliari urbà i nous jocs infantils amb paviments de cautxú. Així mateix s’ha creat un espai amb grades i s’ha plantat nou arbrat. Amb la reurbanització d’aquest tram s’ha aconseguit una millor connexió de la rambla de la Solidaritat amb els carrers de la Mare de Déu de Lorda i d’Europa. La remodelació urbana permetrà uns usos diferenciats d’aquest tram de la rambla, d’uns 1.560 metres quadrats.

   

  L’acte va comptar amb una participació molt activa per part dels alumnes, mestres i pares i mares de l’escola Ramiro de Maeztu, situada just al costat d’aquest espai públic remodelat. Els estudiants van fer diverses exhibicions de ball, van llegir alguns poemes i van interpretar algunes cançons.

   

  L’AVV denuncia la manca de participació

   

  L’AVV de Sant Antoni de Llefià ha lamentat que la remodelació hagi estat realitzada “sense tenir en compte la participació i propostes de la globalitat dels veïns, veïnes i associacions del barri”. L’entitat recorda que el propi veïnat es va fer càrrec de la construcció original del parc anys enrere, i que haurien pogut dir i aportar idees en aquesta reforma. Tanmateix, consideren que el projecte ha constat d’un “ús excessiu de ciment” i que manca algun sorral per als més petits. També FAMPAS Badalona, a través d’un comunicat, ha reivindicat que en l’acte d’inauguració podrien haver participat oficialment les comunitats educatives de la resta d’escoles de la zona, com ara el Rafael Casanova o el Pere de Tera.