Llum romàntica al ple, per Àlex Romero

  0
  192

  Les claus del Ple ordinari de l’Ajuntament de Badalona del 2 d’abril

  Llum romàntica al ple. L’enllumenat habitual no funciona i engeguen la càlida i elegant làmpada. En aquesta ciutat, fins i tot si vols fer ambient, ho fas de forma “cutre”. Tot i això, comença amb promesa de ser llarg i tècnic.

  Proposta per reformar la comissió del nomenclàtor: vot ponderat, segons el nombre de regidors. Sabater demana que s’executin modificacions de carrers com General Weyler. La crítica principal és que el canvi de dinàmica reforça al govern i elimina a dos membres tècnics, crítica general de l’oposició. Govern defensa que aquesta és precisament la intenció: representar la realitat del plenari, seguint la dinàmica d’altres ciutats. Diuen que la nova composició permetrà convidar a tota mena d’autoritats encara no ser membres nats de la Comissió. L’oposició, en contra i en bloc.

  30.000€ més per la FAVB. La subvenció es justifica per la tasca executada. Aprofito, però, per advertir de la urgència de reformar el teixit associatiu de la ciutat. Perquè si no, el pensament general és clar: ja podrien convidar a croquetes, oi?

  Govern aprova la partida per reallotjar mobiliari a les víctimes de Canigó. Missatge clar: preservar la seguretat dels veïns i apuntalar habitatges on fos necessari. Oposició lamenta certes actuacions. Traslladen que els veïns preguen una reunió amb el govern. Acusacions greus: que si han demanat als veïns no parlar amb l’oposició, que si estan evitant que es reuneixin. Parlen d’uns representants que els transmeten aquestes preocupacions. Govern recorda que està prenent responsabilitats que no li corresponen. També mostra evidència que els presumptes representants que esmenten l’oposició, no han sigut anomenats per veïns. Presenta escrits signats. Albiol avisa: no s’entregarà les claus, una vegada puguin tornar els veïns, a cap okupa.

  Engestur canvia. Govern altera les seves funcionalitats, augmentant responsabilitats que l’Ajuntament no pot prendre directament. Troba bona visió de Guanyem (que s’abstindrà per no ser part del consell d’administració). A Comuns li preocupa que no es reforci la plantilla i prefereix fer aquests processos des de l’Administració Pública. ERC lamenta la manca de múscul de l’Ajuntament, però li agrada la proposta. Socialistes, favorables a la modificació proposada.

  Moció de Guanyem. Demana accions per prevenir incendis a Canyet. No és, a parer meu, cap proposta dolenta. La ciutadania intervindrà per advertir que cal retirar vegetació morta i recorda que si es vol evitar una tragèdia a Marina com el 1994, cal fer feina. Govern reconeix la feina a fer i posa com a exemple retirar massa arbòria. El contingut de la moció marca massa culpa al govern al dir que no s’està fent res, quan la regidora assegura que sí. Un altre cop, la necessitat de polititzar el text de la moció ha fet que caigui. Tot i això, l’alcalde accepta la urgència de la situació i es compromet a buscar respostes alternatives a la moció, però amb les mateixes finalitats.

  El ple esclata al final, al torn de preguntes. L’alcalde manifesta que el nombre de preguntes hauria de ser proporcional al nombre de regidors. Sabater, perjudicada, s’oposarà. Albiol li recorda que així funciona a altres institucions.

  La llum romàntica sembla que no trenca amb el tarannà badaloní.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí