L’Olímpic, un fortí a Europa (101-86)

0
    31
    Zagars segueix fent passes endavant. / Foto: David Grau

No hi havia res en joc, però la Penya s’ha acomiadat de l’Eurocup amb una gran victòria contra l’Unicaja que li ha de donar confiança de cara a l’esprint final de la Lliga ACB (101-86). Els de Carles Duran, a més, tanquen l’aventura europea sense haver perdut cap partit a casa. L’Olímpic ha estat un fortí a Europa, però ha faltat alguna victòria a domicili per poder somiar amb fites més altes.

Xabi López-Arostegui, amb 20 punts, el seu sostre a l’Eurocup, ha liderat un triomf coral, amb cinc jugadors més per damunt dels 10 punts: Prepelic (15), Neno (12), Morgan (12), Kanter (11) i Zagars (10). Cal destacar, a més, el bon paper de Harangody (7 punts i 4 rebots) i del jove Joel Parra (9 punts i 8 rebots), en un partit on Carles Duran ha repartit molt els minuts pensant en el segon capítol contra els malaguenys d’aquest dissabte (20.30h). L’absent ha estat Alen Omic, que no ha jugat per culpa d’una lumbàlgia.

La Penya ha començat freda, encomanant-se de l’aspecte desangelat de l’Olímpic, força buit, però poc a poc ha anat entrant en el partit i ha arribat al final del primer quart per davant, després d’un triple sobre la botzina de Ventura (17-16). L’equilibri ha continuat en el segon parcial, tot i que Brizuela, màxim anotador visitant (23 punts), ha posat els malaguenys per davant (37-39 al descans).

A l’inici de la segona part el Joventut ha passat els pitjors moments, quan l’Unicaja ha marxat de 7 punts (51-58 i 53-60), però dos triples consecutius de López-Arostegui han restablert l’equilibri (62-62). Els de Luis Casimiro han pogut aturar el cop en primera instància (67-70), però en l’últim període han acusat les baixes i han començat a perdre pistonada davant d’una Penya molt més sencera, que ha fet un darrer quart espectacular (34-16) i que en la segona part s’ha enfilat fins als 64 punts.

D’aquí a tres dies, nou duel amb nous actors, com el verd-i-negre Tony Woten i els darrers fitxatges de l’Unicaja, Bouteille i Simonovic. Caldrà veure, a més, si Josh Adams pot jugar. El nord-americà s’ha fet mal al final del partit i sembla que la lesió pot ser greu.