López-Arostegui lidera el retorn amb 28 punts (88-81)

0
    29
    David Grau / CJB
    El Joventut torna a la Lliga Endesa amb una victòria molt treballada i patida davant el Casademont Zaragoza. Xabi López-Arostegui, amb 28 punts, va liderar el conjunt de Carles Duran quan més coll amunt es trobava el partit

El partit a l’Olímpic va començar amb els motors verd-i-negres a ple rendiment. 7-0 inicial que denotava les ganes de la Penya de tornar a competir, i a més fer-ho com a local. La circulació de la pilota en atac i el gran ritme badaloní va superar un Casademont  Zaragoza  molt feble i desencertat durant els primers cinc minuts de joc. Els aragonesos, però, van millorar en atac i el partit s’anivellava amb un bon encert exterior visitant (17-17).

Aquest ‘in crescendo’ dels lleons no va ser un miratge i es va estirar durant el segon quart. Triple de Barreiro, resposta de López-Arostegui (26-24) i intercanvi de cistelles davant la sòlida defensa visitant. Però qui va trobar més les pessigolles al conjunt de Carles Duran va ser TJ Bray. El base americà va ser el pistoler dels visitants, amb un 3/5 des de la línia de 6,75 al descans (39-42). Tirs massa alliberats del conjunt de Sergio Hernández i cistelles de fàcil anotació malmeses.El partit a l’Olímpic va començar amb els motors verd-i-negres a ple rendiment. 7-0 inicial que denotava les ganes de la Penya de tornar a competir, i a més fer-ho com a local. La circulació de la pilota en atac i el gran ritme badaloní va superar un Casademont Zaragoza molt feble i desencertat durant els primers cinc minuts de joc. Els aragonesos, però, van millorar en atac i el partit s’anivellava amb un bon encert exterior visitant (17-17).

Aquest ‘in crescendo’ dels lleons no va ser un miratge i es va estirar durant el segon quart. Triple de Barreiro, resposta de López-Arostegui (26-24) i intercanvi de cistelles davant la sòlida defensa visitant. Però qui va trobar més les pessigolles al conjunt de Carles Duran va ser TJ Bray. El base americà va ser el pistoler dels visitants, amb un 3/5 des de la línia de 6,75 al descans (39-42). Tirs massa alliberats del conjunt de Sergio Hernández i cistelles de fàcil anotació malmeses.

La represa per a la Penya va tenir el seu cop d’efecte i en només dos minuts de joc el Joventut ja va capgirar el marcador amb un notable 11-0 (50-44) i el Casademont Zaragoa ja es trobava en bonus. Un hàndicap per als vermells que no van saber aprofitar els verd-i-negres. El lideratge de López -Arostegui en el tir exterior i el de Tomic en l’interior no el va complementar la resta de l’equip i els de Carles Duran es van trobar amb moltes dificultats i mancances, en atac per aturar un Casademont que encistellava amb molta facilitat i en atac perquè no s’acabaven de trobar les jugades (63-63).

Un desordre que encara es va incrementar més a l’inici del darrer quart amb un parcial de 0-8 (63-71) que exigia un temps mort de Carles Duran amb la seva conseqüent reacció verd-i-negra. I quina reacció! Avui era el dia de López-Arostegui i l’escorta basc va liderar la remuntada del Joventut 8 punts (i dos triples) que van recuperar la moral i alè que necessitava l’equip (76-73). Aquest lideratge al marcador va fer que la Penya recuperés les seves millors sensacions en atac fins a la botzina final davant un digne Zaragoza.

López-Arostegui va ser el jugador més ben valorat del partit (39) amb 28 punts i 9 rebots.