L’oposició no veu clar el full de ruta sobre la compra de Mas Ram a la Penya

  0
  44
  DSC_0199.JPG

  07/04/2017 – El govern elabora un document sobre l'ajuda a la Penya per trobar un consens polític que es pugui portar a Ple.

  El govern va anunciar fa dies que volia portar a Ple una mostra de cohesió de totes les forces polítiques al voltant de la compra de la Zona Esportiva de Mas Ram, que ajudarà a garantir la viabilitat de la Penya. L'oposició, però, ja va avisar que no firmarien cap xec en blanc i volien conèixer els detalls tècnics de l'adquisició per part de l'Ajuntament.

   

  Aquesta setmana, el govern ha entregat en Junta de Portaveus un full de ruta de tres pàgines sobre com està avançant i ha d'avançar la situació. Un document, però, que des de l'oposició es veu com a insubstancial, ja que, diuen, no aporta cap concreció i només afirma qüestions que ja es coneixien fins ara.

   

  Tot i que l'equip de Dolors Sabater volia portar aquest compromís polític a un ple extraordinari aquest divendres, 7 d'abril, qüestions d'agenda i la falta de consens, de moment, han fet que es traslladi a després de Setmana Santa. Previsiblement, es podria celebrar el 18 o 19 d'abril, una data sense tancar, però.

   

  El govern té competències per comprar Mas Ram sense passar per Ple

   

  Tot i la voluntat de trobar un acord unànime, els tràmits tècnics per a executar la compra de Mas Ram no recauen al Ple. Segons afirma el propi full de ruta distribuït aquests dies, serà el Ple, i, si no, la mateixa alcaldessa, qui habiliti la partida pressupostària per adquirir els terrenys. De fet, segons la llei, alcaldia té competències per aprovar compres de patrimoni per valor de fins a 6,5 milions sense passar per Ple.

   

  Abans d'això, caldrà que les taxacions del complex estiguin finalitzades, tant per part de la Diputació com per part de l'arquitecte municipal, i que la junta de govern demani un informe favorable a la Direcció General d'Administració Local. També els serveis d'esports hauran d'encarregar un informe de les necessitats de servei dels terrenys de Mas Ram.