Louisa Raluy: “L’autèntic circ és per a tots els públics”

  1

  Més de 100 anys d’història i 5 generacions d’artistes. El Circ Raluy Legacy és un referent europeu dins el gremi de circs i Louisa Raluy és una de les directores que ho fa possible. El llegat continua. Des d’aquest dijous, 4 de juliol i fins el 14, d’aquest mes, el circ està instal·lat a la plaça Josep Tarradellas, al barri del Gorg, per quarta vegada. Des del Diari, un cop han aixecat la carpa, hem parlat amb una de les persones que més s’estimen el circ, la Louisa Raluy.

   

  Per què heu tornat a escollir Badalona com a localització per el vostre espectacle?

  Amb el circ antic mai havíem estat a Badalona, i sent Circ Raluy Legacy ja és la quarta vegada que actuem aquí. Els badalonins i badalonines ens demanaven molt venir a la ciutat i, el primer any que vam decidir fer-ho, vam tenir un acolliment fantàstic. De fet, les entrades per a l’estrena d’aquesta nit ja estan gairebé esgotades. És per això que hem fet que Badalona sigui una parada obligatòria en la nostra gira per Catalunya.

  Quines novetats incorpora “The Magic Formula”?

  És el segon any que portem a terme aquest show i hi ha diverses novetats: el còmic és nou, tenim un número de barres que també és nou… Procurem anar canviant coses perquè hi hagi novetats i el públic s’ho passi millor.

  Com aconseguiu agradar a qualsevol generació, ja siguin nens o adults?

  Per començar, la gent té una idea molt equivocada que el circ és per a nens o nenes quan, en realitat, el circ real es per a adults. Ja des dels anys 30 era així i anar a veure el circ era com anar a veure teatre o òpera. Després sí que van aparèixer els espectacles per als petits.
  Nosaltres el que fem és fusionar tot això per tal d’arribar a tots els públics i, ara sobretot, als adolescents. Tenim gent jove, dinamisme, molt d’humor… el necessari per arribar també a aquesta generació.
  El nom “The Magic Formula” aplega tot això, a més d’incloure molta màgia, actuacions de desaparicions, canvis ràpids de vestuari… Som un referent en aquest sentit.

  L’espectacle és, també, un homenatge a Lluís Raluy, el teu pare i antic director del Circ Raluy. Per què?

  Ell va fer moltes fórmules matemàtiques i, d’alguna manera, també volem destacar el seu treball. De fet, té un carruatge ple de llibres, que és la seva biblioteca, i es passa el
  dia llegint i escrivint.

  Quanta gent fa possible el Circ Raluy Legacy?

  Som gairebé 50 persones. Els artistes van canviant cada 2 anys perquè així ens ho demanen les funcions, que han d’anar renovant-se. El públic necessita veure gent nova.
  En canvi, hi ha gent de l’equip tècnic que porta 15 anys amb nosaltres perquè són
  persones que no es veuen.

  Un espectacle de circ, dins d’una carpa, és una vivència indispensable que tothom hauria de viure almenys una vegada a la vida?

  Rotundament sí, i no només un cop a la vida, sinó, com a mínim, un cop a l’any. Coneixem gent que va viure per primer vegada aquesta experiència amb nosaltres i cada any repeteix. En especial a Badalona, tenim un seguici de fidels seguidors i seguidores que es desplacen per a veure’ns fins i tot quan actuem als voltants de la ciutat. A més, nosaltres també promocionem el circ perquè la gent s’animi a venir. Per exemple, cada dijous hi ha descompte en l’entrada perquè és el dia de l’espectador i també tenim unes targetes amb 5 segells que, quan algú ve 5 cops té unes entrades gratis.

  La teva germana Kerry i tu sou les úniques directores de circ a nivell europeu. Què penses d’això?

  Doncs és tot un orgull. Això de no poder accedir a alts càrrecs laborals per ser dones a
  nosaltres no ens afecta. El meu pare sempre ha vist natural que les seves úniques filles
  heretin el negoci familiar. El Circ Raluy Legacy és un referent dins el gremi de circs europeus i la gent sap que som les directores i s’alegra per nosaltres. Hem d’erradicar
  aquest masclisme tan instaurat a Europa.

   

  Les entrades per veure “The Magic Formula” del Circ Raluy Legacy es poden aconseguir a través del seu web www.circoraluy.com o en les mateixes taquilles.
  L’espectacle es realitza de dilluns a divendres a les 20 h i els caps de setmana a les 18 h
  i a les 20.30 h.
  Durant la seva gira per Catalunya, el circ visitarà la costa catalana a Vilanova, Cunit,
  Calafell i el Vendrell, a més de la costa de Barcelona i de Tarragona.

  1 COMENTARI

  1. Hola yo fui el jueves me gustó mucho y lo hacen, muy bien yo llevo 2 años viendo, el Circo Raluy Legacy siempre voy 1 vez al año yo vivo en Badalona. Saludos a todos

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí