Mal dia a la Corunya (73-62)

0
    30

29/11/2014 – El CB Prat no té el dia en atac i suma la setena derrota de la temporada davant d’un Leyma Coruña molt superior en el rebot.

Els potablaves van sortir del Palacio de los Deportes de la Corunya amb la segona pitjor xifra de punts anotats de l’any (62). L’equip d’Agustí Julbe va desaprofitar un gran inici de partit, deixant que els gallecs agafessin bones sensacions en atac.

El Leyma protagonitzava una mala sortida a pista. L’apatia dels jugadors de Tito Díaz permetia jugar quasi a plaer a la societat formada per Roger Vilanova i Alberto Abalde. Entre tots dos anotarien 14 dels 18 primers punts del Prat, completant un parcial de 2 a 11 que forçava el primer temps mort dels gallecs (8-18).

L’entrada a pista del base Daniel Vujasinovic va canviar la tendència de partit. Amb ell sobre el parquet, Khalid Mutakabbir i Jesús Castro van començar a carburar en atac, mentre que el Prat va veure com la seva inspiració ofensiva desapareixia mentre Abalde estava a la banqueta.

D’aquesta manera, el Leyma Coruña ressorgia amb un parcial de 10 a 2 (20-24) per tancar el primer quart, i entre Albert Homs i Beka Burjanadze els locals empataven el duel (24-24).

L’empenta del Leyma començava a deixar al Prat sense capacitat de resposta (33-26), però un triple d’Abalde semblava tornar a endollar als potablaves.

La resistència catalana duraria ben poc. Fent gala d’un joc molt físic, els gallecs seguien obrint forant amb ràpides penetracions de Larry Abia i amb l’encert exterior de Vujasinovic.

D’aquesta manera, el conjunt de Tito Díaz gaudiria de la seva màxima diferència durant la primera part (46-31), instants abans de marxar als vestidors (48-34).

A la represa, el Prat veuria com el Leyma Coruña es distanciava fins als 16 punts de renda, en un intercanvi de cops que beneficiava al conjunt gallec (60-44). Però el caràcter d’Abalde, Vilanova i Serrano permetria als catalans retallar la diferència i realitzar un darrer intent per tal de guanyar el partit (63-54).

En el moment de la veritat, l’encert i les accions de talent van desaparèixer, i el domini del rebot va ser clau. El múscul de pivot Kyle Rowley, 10 punts i 17 captures va ser fonamental pel Leyma en els minuts finals, així com les ajudes d’Abia i Homs.

El Prat moria remant (73-62), incapaç de capgirar la tendència del partit per culpa de la manca d’encert (5/18 en T3 i 26/60 en T2).

El millor de l’equip d’Agustí Julbe va tornar a ser Alberto Abalde, màxim anotador del partit amb 17 punts, 5 rebots, 4 assistències i 26 de valoració.

Víctor Serrano també va brillar, amb 15 punts i 6 rebots. Ike Guallar va reaparèixer, mentre que José Nogués segueix de baixa. Després de la jornada 10 de la LEB Or, el CB Prat és tretzè (3/7) i la setmana que ve afrontarà jornada de descans.

Fitxa tècnica:

Leyma Coruña (73): Rowley (10), Burjanadze (9), Hernández (6), Vujasinovic (8), Abia (6), Mutakabbir (10), Petrovic (4), Homs (5), Castro (15) i Escobar (1).

CB Prat Joventut (62): Vilanova (12), Abalde (17), Ros (9), Iriarte (-), Martí (3), Serrano (15), Gomila (2), Costa (-), Sans (-), Guallar (-2) i Nikolic (4).

Parcials: 20-24 / 28-12 / 15-18 / 10-8

Rebots: Rowley (17) / Martí i Serrano (6)

Assistències: Vujasinovic i Petrovic (4) / Abalde (4)

Incidències: partit corresponent a la desena jornada de la LEB Or, disputat al Palacio de los Deportes de la Corunya.