Maldonado: “Cal que alguns jugadors facin un pas endavant per seguir lluitant entre els 8 primers”

  0
  JOV-BAR (10).JPG
  06/02/2013
  L'entrenador del FIATC Joventut fa balanç de la 1a volta de la temporada en una entrevista exclusiva amb el Diari de Badalona. Demà podreu llegir l'entrevista completa a l'edició de paper i la 2a de l'entrevista part al nostre web

  Aquesta és la 1a part de l'entrevista a l'entrenador del FIATC Joventut, Salva Madonado, que demà sortirà a l'edició de paper del Diari de Badalona. També demà podreu llegir la 2a part en la que parlarà dels jugadors que no juguen, dels pivots, del Prat, del professionalisme de l'ACB i del pressupost de la Penya

  Ha acabat la 1a volta i és hora de fer balanç. T'esperaves que l'equip tingués aquest nivell de solidesa?

  Sempre desitges que l'equip sigui competitiu. Al principi teníem les incògnites de saber com respondria aquesta barreja de veterans i joves. Vam començar el primer partit de lliga amb molts dubtes. Després vam començar a competir i vam tenir una trajectòria molt bona. Tots els partits els hem jugat amb marges igualats i ara mateix estem amb un 50% de victòries i unes característiques ben definides. Si portéssim 2 victòries més no seria immerescut. L'equip està en una situació bona que compliria les expectatives del més optimista. Ser competitiu ha dominat altres aspectes negatius. Tenim dies bons i dolents, quarts lamentables i d'altres excepcionals. Això minimitza les mancances que tenim. Les estem amagant amb aquests aspectes. Els veterans porten l'equip molt ben tensionat sempre, i el tema de la confiança es molt important al bàsquet. No encaixar 3 o 4 derrotes seguides ens ha ajudat.

  El 8-9 de la 1a volta creus que fa justícia o us mereixíeu alguna cosa més?

  Si portéssim un parell de victòries més no seria ni un miracle ni res que no haguéssim merescut. Si miréssim el final d'aquests partits, en podríem portar alguna més. De totes maneres portem el que portem i si no en portem cap més és perquè ens ha faltat un casi que fa que no ho haguem acabat mereixent. No haurà estat suficient. Diguem-ho d'una altre manera, si en portéssim 2 més no seria injust.

  Per aspirar a seguir lluitant entre els 8 primers, cal que alguns jugadors facin un pas endavant?

  Sense dubte, i els jugadors en són conscients. Tenim un equilibri bo. Tenim un bloc regular i homogeni. Si mires el rendiment de 5-6 jugadors estem molt equilibrats. Cal que la gent que s'ha quedat una mica enrere i els joves vagin evolucionant, i alguns jugadors com en Cochran, que els ha costat una mica mes a la 1a volta, augmentin el rendiment. Així l'equip ho agrairia, tindríem més minuts de qualitat i no arribaríem tant al límit. La nostra millora passa molt per la millora individual i seguir tenint aquesta mentalitat bona de competició. Si això ho aconseguim a la 2a volta podrem tenir moltes alegries.

  Has treballat amb un equip nou cada temporada. En fa dues vas dir que l'equip de Van Lacke, Tay Williams… et transmetia bones sensacions de cara a la 2a volta. Quines et transmet aquest?

  Som un equip que tenim marge de millora però també és cert que anem molt al límit. Treballem sobre la màxima exigència en general. Les sensacions fan pensar que podrem anar evolucionant. A la 2a part de la lliga alguns jugadors han d'anar a millor. Si la cosa va bé i tenim la confiança que dona la classificació, lluny del descens que impedeix que els jugadors evolucionin, podem fer una 2a volta com la 1a. Cal tenir en compte també que a la 2a volta els equips milloren i que el factor sorpresa passa en un 2n pla. També haurem d'evolucionar nosaltres.

  Parlem del rebot. Era el gran dubte a l'inici de la temporada. Ho heu fet molt bé gairebé tota la 1a volta però ara patiu.

  Som l'equip més baix de la història de la Penya i probablement de la competició. Això no es veu reflectit en el tema del rebot, en el que hi entre altres factors. A l'ofensiu som el que millor reboteja. Això vol dir 2 coses: la 1a.és que falles molt i la 2a que hi vas molt, que hi poses el que cal posar per agafar-los. En defensa, en Tariq ens està ajudant molt en aquest petit dèficit de centímetres. Els petits estan ajudant en aquest sentit i han de fer-ho per no patir.

  Demà, de bon matí, ja podreu llegir la 2a part de l'entrevista