Maldonado: “Si els alers milloren, podrem fer passes endavant”

  0
  1213_VAL_JOV (8).jpg

  08/02/2013

  Arriba la Copa del Rei amb gairebé dues terceres parts de la temporada esgotades. L’entrenador del Fiatc Joventut, Salva Maldonado, fa balanç al Diari de Badalona de la situació de l’equip i dels 14 partits que queden

  Arriba la Copa del Rei amb gairebé dues terceres parts de la temporada esgotades. L’entrenador del Fiatc Joventut, Salva Maldonado, fa balanç al Diari de Badalona de la situació de l’equip i dels 14 partits que queden

  A la jornada 20 porteu un balanç 10-10 amb un dels pressupostos més baixos. S’ho esperava a l’agost?
  Amb un equip de pressupost baix de vegades és difícil encertar amb els objectius. El més ràpid és dir la salvació, però en un club com el nostre va contra la nostra filosofia. Hem fet coses bones i en d’altres encara no hem tingut el nivell adequat. És moment de reflexionar i veure cap a on volem anar. Si som capaços d’evolucionar, sobretot en la posició dels alers, podrem fer passes endavant. Si seguim irregulars, i amb poca efectivitat en el tir exterior, patirem.
  En què l’ha sorprès l’equip positivament? i en què ho ha fet negativament? 
  Tenim un equip amb gent molt professional però molt inexpert. Tot i no ser joves, alguns jugadors no havien estat a l’ACB. La part positiva es que hem tingut coratge i hi hem posat esforç. La part negativa és que no hem aconseguit que aquest tipus de jugador irregular agafi una mica de regularitat i avanci més ràpid del que jo esperava per ser més eficaç.
  En les 17 primeres jornades, l’equip feia 77 punts per partit i en rebia 81. En les 3 últimes en promitja 73 i en rep 69. Està canviant alguna cosa?
  Els equips sempre aspiren a intentar defensar millor. Vam arribar a ser la segona pitjor defensa, i amb lo irregulars que som ofensivament, hem de vigilar-la. En els últims partit contra els equips de la nostra lliga estem defensant bé, però estem tenint problemes en atac. Hem d’intentar trobar l’equilibri. Canviar la nostra filosofia no tindria sentit. Nosaltres hem de seguir corrent, tirant de 3 punts i defensant.
  Més d’un cop ha parlat de la importància de l’encert exterior en el joc, de fet sou el segon equip que més en tira, però el segon pitjor en encert. Per què passa això?, i per què hi ha tanta diferència entre els percentatges a casa i a domicili?
  Això va amb l’experiència. A casa ens sentim més recolzats. Els jugadors dels que parlem, és el primer cop que trepitgen moltes d’aquestes pistes. Són capaços d’anotar de 3 però no ho estan aconseguint. No hi ha una píndola màgica. Treballant confio que fora ja arribarà el dia que ficarem.
  Creu que algun jugador mereixia haver jugat mes minuts? 
  Si els hi preguntes a ells tots et diran que sí. Els que juguen menys, probablement mereixien més. En la posició de pivot sempre hi ha debat. Intento fer jugar els 4 que estan millor. A posteriori penses en que un podria haver jugat més o menys però això sempre passa. També passa que de vegades el jugador està treballant bé però té 4 jugadors davant seu i no vol dir que no mereixi jugar més. De totes maneres l’equip està per davant de tot i no crec que hi hagi jugadors que quan s’acabi la temporada puguin dir que no han tingut oportunitats.
  En acabar la temporada passada, va dir que si pogués ser, seguiria amb tots els jugadors. Diria el mateix d’aquesta plantilla?
  Aquell equip em va donar molt bones sensacions al final. Lo ideal era haver-nos quedat amb una base d’uns 6 jugadors. Ara mateix no puc pensar en més enllà del més de juny. Ni les voluntats ni la realitat faran que el que jo vulgui ara sigui després. No hem d’anar sobre la marxa però si hem d’estar més pendents del que passarà la propera setmana.
  Com afecta a la plantilla que el president digui a mitja temporada que marxarà irrevocablement en un mes i que l’alcalde digui que la Penya està en greu perill de desaparèixer? 
  A les plantilles els preocupa més el dia a dia. Com va l’equip i si s’està al dia de pagaments. Això afecta més que les declaracions.Pel benefici del club, hem de centrar-nos en la feina i tenir el millor rendiment possible. 
  Vosté que has estat a Fuenlabrada, com veus la mesura que ha pres el club de sancionar els jugadors si no hi ha un canvi d’actitud?
  Cadascú fa efectiu el mètode que cregui convenient. A nivell personal no m’agrada si no és una cosa molt pensada i meditada també amb l’entrenador i per casos extrems. 
  L’altre dia el vam veure a la Plana veient jugar la teva filla. Després de tants anys fora, com es sent tornant a treballar a prop de la família?
  Poder fer vida familiar, anar a dinar a casa després dels partits, o anar de visita al CAP, s’agraeix molt per mi i pels que m’envolten
  Com a seleccionador català, somies amb que Catalunya jugui una competició oficial? 
  Em conformaria en no se jo el seleccionador i que pogués competir oficialment. Si fossin les dues coses estaria encantadíssim