Males previsions per la reincorporació dels agents escolars

  0
  217

  El govern municipal va prometre que el servei es posaria en marxa el mes de febrer, però el contracte encara està pendent de firmar-se

  El govern local va assegurar el passat mes d’octubre que Badalona reincorporaria la figura dels agents escolars al carrer abans que acabi aquest mes de febrer. De moment, tot fa pensar que no serà així. El contracte que estava expirat, encara no s’ha renovat i firmat. Des del consistori han assegurat als centres educatius que el servei es posarà en marxa “els pròxims mesos”, però no poden detallar cap data exacta.

  Des del govern del PP van culpar al govern anterior de “no va iniciar els tràmits per a la licitació del servei que s’havia de renovar, ja que el contracte finalitzava el juny de 2023”. Des del govern sortint, però, van assegurar que “el procediment habitual és fer aquest contracte durant l’estiu i el PP ha tingut diversos mesos per fer el procediment”.

  Un servei nascut durant la pandèmia amb bona acollida per part dels centres

  Els agents escolars van neixer durant la pandèmia per donar suport als centres educatius en l’entrada i sortida de les escoles. D’aquesta manera s’evitava l’acumulació d’infants al carrer i se’ls donava una major seguretat fora del centre. Segons va anunciar el govern, el servei tindrà uns 60 agents i el cost serà de 400.000 euros.

  A causa de la bona acollida, ha estat una de les grans demandes dels centres escolars. La demanda va tornar a agafar força el 21 de desembre, quan un nen de 3 anys va ser traslladat a l’hospital Germans Trias i Pujol, després de ser atropellat davant l’escola Badalona Port. L’AFA de l’escola va recordar que el 2019 ja hi va haver un atropellament en el mateix carrer Indústria, i va denunciar la desaparició dels agents escolars controlant el trànsit.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí