Manolo González: “Si no cregués que ens salvarem, marxaria”

  0
  Manolo González / Foto: Eloy Molina

  Quan Manolo González (Folgoso do Courel, 14 de gener de 1979) es va fer càrrec del Badalona, el mes d’octubre passat, l’equip escapulat va reaccionar i va entrar en una dinàmica que convidava a pensar que la salvació era un fet. Des que va començar el 2020, però, coincidint amb els moments d’eufòria viscuts amb les èpiques eliminatòries de copa, el Badalona de González ha viscut una forta davallada que l’ha portat a sumar només tres dels últims 21 punts. El tècnic escapulat dóna la cara en aquesta entrevista per parlar de tot plegat.

  – Com explica la caiguda de l’equip des de començament d’any?
  – El primer que li vaig dir al president quan vaig acceptar el repte de salvar l’equip és que la salvació no seria immediata. Quan has sumat un punt de 21 possibles en les set primeres jornades, te’n falten 44 per aconseguir-ho. Són molts punts. El cas és que sabia que això que ens passa ara podria passar, en una lliga hi ha partits bons i partits dolents. La llàstima és que hem perdut, o empatat, partits que teníem a les mans: contra el Barça B, l’Ebro i l’Andorra mereixíem més. Això fa que no estiguem més amunt. És cert que contra el Cornellà i contra el Lleida vam jugar molt malament, però diumenge passat, davant del Castelló vam redreçar el rumb.

  – Vist amb perspectiva, les tres eliminatòries de copa han estat negatives?
  – Si, per una qüestió de desgast mental, més que no pas de cansament físic. Vam viure una descàrrega emocional molt important en els partits de copa, que es va ajuntar amb dos partits de lliga complicats, contra el Barça B i l’Andorra. Per altra banda, però, va ser molt positiu per al pressupost i la imatge del club.

  – Continua creient en la salvació?
  – Si, si no fos així marxaria. L’any passat vaig viure una situació similar a l’Ebro que m’ajudarà, tot i que allà va ser amb un equip que havia fet jo. Continuo pensant que ens salvarem. Serà llarg, però ho aconseguirem.

  – Doni’m un parell de motius per creure en la salvació?
  – Primer, que la classificació final es decideix en les deu últimes jornades. Segon, perquè hem passat un tram del calendari molt exigent. Ara també tindrem partits difícils, però seran contra rivals directes la majoria d’ells. Finalment, crec que el nivell futbolístic que hi ha l’equip farà que ens salvem. Crec que he trobat la tecla que ens farà competir bé fins a final de temporada.

  – Els tretze partits que queden, són tretze finals?
  – Sí, a partir d’ara cada partit serà una final. Cadascun amb connotacions diferents, segons els rivals, però tots seran finals. En partits com el de diumenge, a València, per exemple, hem de ser conscients que disposem de 90 minuts per competir i, sobretot, hem d’evitar les errades greus. L’equip que domini millor aquests aspectes del joc, que no estan estrictament relacionats amb la pilota, tindrà la salvació molt a prop.

  – Després de la derrota a Lleida va dir que només comptaria amb els futbolistes compromesos. Manté el que va dir en aquelles manifestacions?
  – Si, damunt la gespa només han d’estar els jugadors que demostrin compromís amb el club i amb l’equip. Els que vulguin tirar això endavant. Primer de tot, per ells mateixos, perquè un descens perjudica també als futbolistes. Ara mateix crec que, en general, tots els jugadors estan ficats. El partit de Lleida, en tot cas, ens ha de servir per saber que, si no competim al cent per cent, no tenim res a fer.

  – Se n’ha penedit d’haver acceptat el compromís de salvar el Badalona?
  – No, va ser una decisió personal i la vaig prendre amb totes les conseqüències. En general, estic agraït a la gent de Badalona i als socis, perquè, fins i tot en els moments més durs, han tingut paciència.

  – El Badalona és l’equip que menys gols ha marcat, amb diferència, de les tres primeres categories del futbol estatal. Com explica aquesta dada i fins a quin punt li preocupa?
  – Des que jo entreno l’equip, el que em preocupa que fem molt pocs gols tenint en compte les ocasions de què disposem. Ens falta efectivitat. Això si, em preocuparia més encara si no arribéssim a porta.

  – La salvació passa més per millorar de cara al gol o en defensa?
  – Quan et costa fer gols, has de tancar la teva porteria. Els equips que guanyen títols, normalment, són els menys golejats.

  – Personalment, què està aprenent de l’experiència d’aquesta temporada?
  – És el primer cop que em faig càrrec d’un equip amb la temporada començada. Potser la pròxima vegada analitzaré molt bé totes les estructures del club. Per altra banda, he après a gestionar les emocions en el vestidor.

  – On creu que estarà la temporada que ve?
  – No ho sé. Ara mateix l’únic que em preocupa és salvar el Badalona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí