Mantenir les distàncies

0
    33
    PRAT1.JPG

13/03/2015 – El CB Prat afronta un partit de vital importància abans de la jornada de descans que podria permetre al Clínicas Rincón avançar-lo en la classificació.

El Leyma Coruña visita diumenge el Joan Busquets (18h), partit que correspon a la 25ª jornada de la LEB Or. La setmana vinent, el Prat no competirà, fet que encara dóna més importància al duel d’aquest cap de setmana.

Afrontar la setmana de descans amb el sisè triomf de la temporada assegurat donaria molta tranquil·litat a l’equip de cara a les pròximes jornades. El vinculat del FIATC Joventut mirarà de guanyar al Leyma Coruña d’Albert Homs per mantenir-se fora del descens.

El Clínicas Rincón, cuer de la categoria (4/18), juga aquest vespre a la pista d’un Ourense que s’està jugant el lideratge (21h). La pròxima setmana, els malaguenys han de rebre al Palma i, si perden avui i el Prat guanya diumenge, no dependran d’ells mateixos per superar al conjunt potablava tot i igualar la xifra de partits dels pratencs.

El conjunt d’Agustí Julbe afronta el xoc contra el Leyma després de fregar el triomf a Osca (80-76). Aquest mal resultat va suposar la cinquena derrota consecutiva de l’equip. El Prat segueix sent penúltim (5/18), però la mala línia del Clínicas l’està mantenint fora del descens.

Pel que fa al rival d’aquesta setmana, el Leyma Coruña està protagonitzant una campanya força irregular. Els gallecs arriben al Joan Busquets situats en onzè lloc (9/13) i fora de casa només han pogut sumar dues victòries en 11 partits.

Al pavelló potablava s’hi enfronten el tercer i el quart pitjor atacs de la LEB Or. El Leyma acredita una mitjana de 68 punts per partit, pels 69.6 del CB Prat. A més, catalans i gallecs són dos dels únics tres equips de la categoria que no arriben al 30% d’encert en triples.

Si ens centrem en els jugadors més destacats de la plantilla del Leyma Coruña, veurem que l’actiu més important té molt poca experiència a la LEB Or. El pivot Kyle Rowley, fortíssim en el rebot, s’ha consolidat com una de les revelacions de la lliga després de fer el salt procedent de LEB Plata, amb unes mitjanes de 8.8 punts, 9.2 rebots i un 13.5 de valoració per partit.

Al seu costat, la polivalència de l’ex Sevilla Beka Burjanadze completa una de les armes principals del Leyma (11.5 punts per duel). L’aler pivot del 94’ destaca per la seva polivalència, ja que és capaç de produir bones accions de tir en zones interiors i exteriors.

Per últim, la parella d’escortes del Leyma Coruña també està rendint a bon nivell. L’explosivitat i la bona mà de Khalid Mutakbbir (10 punts per partit) es complementa a la perfecció amb el coneixement del joc de Jesús Castro, jugador amb més minuts de l’equip (10.2 punts per duel).